Cum arată România anului 2011, descrisă de Băsescu: Vom avea o „ajustare fină” a numărului de bugetari şi încă 6 miliarde de euro împrumut


Într-o conferinţă de presă care a durat aproape o oră şi jumătate, preşedintele Traian Băsescu a pus la punct contabilitatea României pe următorii doi ani. Rece şi degajat, reeditând cumva conferinţa din mai 2010, atunci când a anunţat măsuri drastice şi ajustări financiare, Băsescu a vorbit de această dată de ajustări pe palierul „acordului fin”, de continuarea reducerilor de personal, precum şi de faptul că, în continuare, cheltuielile cu pensiile şi salariile „sunt prea mari în raport cu veniturile”.

În aceeaşi conferinţă de presă, Traian Băsescu a criticat dur Justiţia din România, în special CSM, afirmând că ţara se află în situaţia actuală „din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor”.

În 2011 continuă ajustările

Una dintre primele teme abordate de preşedinte a fost aceea a Legii Bugetului de Stat pe 2011. Traian Băsescu a afirmat că România va fi nevoită să împrumute în 2011 încă şase miliarde de euro, pentru a acoperi deficitul bugetar de 4,4% din PIB. „Principalul eveniment al anului viitor este că valoarea împrumutului la sfârşitul anului 2011 va fi de 39,5% din PIB. Sumele pe care le împrumută România sunt mici, în raport cu alte state, dar au impact mare pentru că avem PIB-ul mic. În consecinţă, nu ne mai putem lua libertăţi în ceea ce priveşte împrumuturi pentru consum”, a spus Băsescu potrivit Gândul.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.