Proprietarii locuinţelor luate prin credit nu mai sunt obligaţi să plătească două poliţe de asigurare

Cu o lună înainte de termenul final pentru asigurarea obligatorie pentru locuinţe se simplifică situaţia celor care şi-au cumpărat locuinţa cu credit. Aceştia nu mai sunt nevoiţi să încheie două poliţe, una obligatorie şi una facultativă.

Acum este clar. Proprietarii de locuinţe nu mai trebuie să plătească asigurarea obligatorie, când le expiră poliţa facultativă, pe care au încheiat-o atunci când şi-au cumpărat casa cu bani de la bancă. Normele impuneau acest lucru. O lege promulgată recent le dă posibilitatea proprietarilor să aleagă ce poliţă vor să încheie când le expiră cea pe care o au acum, scrie Ziare.ro.

Citeste si:  Exemplul francezului care a făcut o avere de milioane de euro cultivând porumb în România

Cea obligatorie împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau a inundaţiilor costă 20 de euro pe an şi oferă garanţii în limita a 20 de mii de euro. În cazul în care optează pentru o poliţă facultativă, care este mult mai scumpă dar şi mai complexă, o parte din bani se duc către asigurarea obligatorie.

Până acum, numai 200.000 şi-au asigurat locuinţele. De la jumătatea lunii ianuarie, primarii ar trebui să înceapă să dea amenzi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close