Băncile, obligate la solidaritate prin lege

Instituţiile de credit şi cele financiare ar putea plăti, timp de trei ani, o taxă de solidaritate de 2,5% din profitul realizat anul anterior.

Senatorii PDL au pregătit un proiect de lege în acest sens care urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă în primăvara lui 2011 (următoarea sesiune parlamentară).

Fondurile obţinute din taxa de solidaritate vor fi virate la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale, unul dintre principalele obiective ale măsurii fiind sprijinirea populaţiei defavorizate, potrivit proiectului de act normativ. Senatorii PDL consideră că introducerea taxei de solidaritate reprezintă nu numai o necesitate economică, dar şi „un act de justiţie morală cu importante implicaţii sociale”.

Mircea Marius Banias, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, a declarat pentru ziarul „Bursa”: „Noi sperăm că proiectul de lege va fi adoptat anul viitor, în prima sesiune parlamentară. Mizăm pe sprijinul partenerilor noştri din coaliţia de guvernare, dar şi pe sprijinul celorlalţi colegi din Parlament. Taxa de solidaritate este o măsură cu caracter excepţional care va aduce un plus de sprijin celor mai defavorizate categorii ale populaţiei”.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.