Guvenul propune interzicerea publicităţii stradale în zonele istorice ale oraşelor

Panourile de publicitate stradală, inclusiv electorală, urmează să fie interzise în centrele istorice ale oraşelor, precum şi pe clădirile monument istoric, printr-un proiect de lege aprobat joi (23 decembrie 2010) de Guvern, a anunţat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Proiectul de act normativ stabileşte un cadru de la care autorităţile locale vor trebui să-şi elaboreze reglementări proprii cel puţin la fel de restrictive ca prevederile adoptate de Guvern. Potrivit Elenei Udrea, reglementările de bază interzic publicitatea outdoor peste ferestrele clădirilor, excepţie făcând meshurile. De asemenea, se reglementează zone de publicitate lărgită, restrânsă sau fără publicitate, fiind astfel interzisă publicitatea stradală în zonele istorice ale oraşelor, precum şi pe clădirile monument istoric.

Citeste si:  Guvernul va aproba, luni sau marți, un act normativ pentru achitarea facturilor pe PNDL

Conform proiectului, până la data de 1 mai 2011, toate formele de publicitate trebuie să se conformeze reglementărilor. Amplasamentele pentru publicitate stradală vor fi identificate şi scoase la licitaţie publică de autoritatea locală, care va stabili norme locale în domeniu împreună cu arhitecţi, urbanişti şi reprezentanţi ai firmelor de publicitate. Proiectul de lege urmează să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare. Totodată, printr-un ordin al ministrului Elena Udrea, s-a introdus obligativitatea consultării publice pentru proiectele de urbanism, a anunţat demnitarul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close