EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Ministrul Baconschi i-a îndemnat pe studenţii români din străinătate să revină în ţară

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a participat joi (6 ianuarie 2011) la Decernarea premiilor Ligii Studenţilor Români în Străinătate, el încurajându-i cu această ocazie pe tineri să revină în ţară după finalizarea studiilor pentru a contribui la „reconstruirea unei meritocraţii reale”.

„România are nevoie vitală de elite, iar voi sunteţi aceste elite”, a subliniat şeful diplomaţiei, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, ministrul Baconschi şi-a exprimat încrederea în capacitatea tinerilor de a genera schimbarea. „Cred în viitorul României, în renaşterea unor elite veritabile şi cred că este datoria noastră să construim aceste elite.
Cred în voi, aşa cum am crezut în mine acum aproape două decenii, când m-am întors în ţara care mi-a dăruit o identitate şi un destin”, a mai spus ministrul Teodor Baconschi în cuvântul de deschidere, potrivit sursei citate.

Cea de-a doua ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate, eveniment dedicat premierii celor mai buni studenţi români care studiază peste hotare, a reunit peste 500 de studenţi şi absolvenţi români din străinătate, oficialităţi din mediul academic, cultural, politic şi economic, precum şi reprezentanţi ai presei centrale şi locale.
Câştigătorii Galei au fost desemnaţi de un juriu format din reprezentanţi ai mediului academic care a evaluat performanţele academice şi activităţile extra-curriculare ale studenţilor români de la prestigioase universităţi din Europa şi America de Nord.

În cadrul acestei ediţii, Liga Studenţilor Români în Străinătate a oferit pentru prima dată premiul Studentul Erasmus al Anului 2010 şi Marele Premiu, Studentul Român din Străinătate al Anului 2010. Încă de la fondare, unul din principalele obiective ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate este recunoaşterea meritelor studenţilor români din străinătate. ‘Dorim să facem cunoscute tuturor performanţele extraordinare ale colegilor noştri, de care putem fi mândri cu toţii, ca români.

Vrem ca România să ştie că generaţia noastră are nişte vârfuri remarcabile, care, iată, se reunesc sub egida LSRS’, a declarat Costin Gabriel Elefteriu, co-fondator al organizaţiei.
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) reuneşte aproape 5.000 de membri, studenţi şi absolvenţi români din peste 50 de ţări are peste 20 de filiale, pe patru continente şi desfăşoară o serie de proiecte destinate tinerilor care doresc să studieze în străinătate: Caravana, wiki.lsrs.ro, Mentorat, Joburi la Orizont, Români de Elită.

Liga Studenţilor Români din Străinătate este singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata