Elena Udrea: Vom sprijini construirea de locuinţe ANL în localităţile unde s-au vândut aceste locuinţe

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a declarat luni (10 ianuarie 2011) la Brăila, că în acest an construirea de locuinţe tip ANL va fi sprijinită cu prioritate în localităţile unde administraţia publică locală se implică în vânzarea acestor locuinţe.

„Anul trecut, nici primăriile nu au fost foarte dornice să renunţe la chiriile pe care le încasează din locuinţele ANL, de aceea vom sprijini construirea de locuinţe ANL cu prioritate în localităţile unde administraţia publică locală vinde locuinţele pe care deja le are. Mare parte din bani se întorc astfel tot acolo de unde au plecat, dacă, desigur, mai sunt solicitări în localitatea respectivă”, a explicat Udrea.

Elena Udrea a precizat că din aproximativ 5.000 de solicitări de vânzare a locuinţelor ANL făcute anul trecut, doar 40 s-au materializat în contracte de vânzare – cumpărare semnate de foştii chiriaşi, în condiţiile în care alţi circa 100.000 de tineri, care se încadrează în prevederile legale, au depus cereri la nivel naţional pentru a primi o locuinţă în regim ANL.

„Actualii chiriaşi pot apela la creditul Prima Casă. Dacă este dificilă relaţia cu băncile, noi suntem gata să intermediem acest dialog între posibilii cumpărători şi bănci pentru a se găsi cadrul necesar ca finanţarea să se facă în condiţii acceptabile pentru ambele părţi”, a spus Udrea. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai spus că anul acesta se va reuşi implementarea unui proiect pilot de construire a locuinţelor de tip ANL cu fonduri private.

„Avem un proiect avansat de finanţare a unui ansamblu de locuinţe ANL prin fonduri private şi sperăm ca foarte curând să putem promova primul astfel de proiect. Am creat şi cadrul legal necesar. Începutul este mai greu, apoi toată lumea se va obişnui şi lucrurile vor merge mai repede”, a adăugat Udrea.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.