EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Benzina testează forţa boicotului

Sătui de investigaţiile fără rezultate ale Consiliului Concurenţei şi de lipsa de reacţie a Guvernului în privinţa creşterii necontrolate a preţurilor carburanţilor, taximetriştii au anunţat pentru joi boicotarea staţiilor de alimentare

Taximetriştii iau în mâinile proprii soluţionarea problemei carburanţilor, ale căror preţuri se află în creştere continuă, ajungând la nivelul la care aceiaşi carburanţi pot fi cumpăraţi din ţări ale UE unde puterea de cumpărare este net superioară. În semn de protest, nici un taximetrist nu va cumpăra carburant din staţiile Peco, scrie România Liberă.

„Singura formă de protest pentru stoparea creşterii excesive a preţului la carburant este un boicot al benzinăriilor la nivel naţional. Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a cerut în nenumărate rânduri Guvernului şi Parlamentului României implicarea în oprirea creşterii preţurilor la carburanţi”, se arată într-un comunicat transmis de asociaţie.

Proteste privitoare la creşterile necontrolate de către stat ale preţurilor la carburanţi au început la finele anului trecut, când sute de automobilişti organizaţi pe site-uri de socializare şi forumuri auto au încercat să blocheze benzinăriile marilor companii străine din România.

Boicotul anunţat pentru joi de taximetrişti va fi un semnal de alarmă. Poate nu va avea rezultate imediate, dar e bine că s-au mobilizat. Prin 1998, când s-a anunţat o majorare a preţului la carburanţi prin mărirea accizelor şi introducerea taxei de drum, protestele transportatorilor au avut rezultat. Protestul şoferilor şi negocierile care au avut loc ulterior au menţinut preţurile la carburanţi la un nivel acceptabil, deci putem spune că am avut succes”, ne-a declarat Victor Stan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata