Julian Assange: WikiLeaks va intensifica ritmul publicării de documente secrete

WikiLeaks va intensifica ritmul publicării de documente secrete, a anunţat marţi (11 ianuarie 2011) fondatorul Julian Assange, promiţând mai multe dezvăluiri din rezerva de telegrame diplomatice americane şi alte scurgeri de informaţii, relatează AP.

Assange, în vârstă de 39 de ani, a vorbit cu ziariştii în faţa curţii din Londra în faţa căreia a compărut într-o audiere legată de cererea prin care Suedia solicită extrădarea sa pentru infracţiuni sexuale. WikiLeaks a declanşat un val de indignare internaţională după publicarea a sute de telegrame diplomatice clasificate anul trecut, dezvăluiri care au provocat jenă SUA şi aliaţilor lor timp de săptămâni.

Dar fluxul de dezvăluiri, publicate de The New York Times, The Guardian, Der Spiegel, Le Monde şi El Pais, s-a redus recent din cauza atacurilor online, a dificultăţilor financiare şi a punerii sub acuzare a lui Assange în Suedia. Expertul australian în computere a declarat însă că acest lucru se va schimba în curând, sugerând că marile cotidiene ale lumii vor colabora la noi dezvăluiri.

‘Intensificăm publicarea de materiale legate de Cablegate şi alte informaţii. În curând, acestea vor fi publicate de partenerii noştri din presa scrisă din întreaga lume – ziare mari sau mici – şi de unele organizaţii pentru apărarea drepturilor omului’, a precizat Assange. Julian Assange a stat la tribunal doar 10 minute pentru o discuţie legată de următoarea sa audiere, programată la 7 februarie.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!