Gyorgy Frunda: UDMR ar trebui să iasă de la guvernare dacă guvernul nu va găsi soluţii anti-criză

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat joi (13 ianuarie 2011) la RFI, că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, dacă Executivul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică.

Gyorgy Frunda a declarat că mulţi colegi din cadrul formaţiunii „au pus sub semnul întrebării” actuala alianţă a UDMR cu PDL şi au propus ieşirea de la guvernare a Uniunii. „Pentru că, în cadrul UDMR, eu reprezint o poziţie împreună cu câţiva colegi, care de multe ori am pus sub semnul întrebării actuala alianţă a UDMR cu PDL.

Şi am propus ieşirea de la guvernare a UDMR, pe analiza politică, având în vedere viitorul nostru în alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, având în vedere necesitatea ca UDMR să aibă un dialog permanent cu partidele parlamentare democratice româneşti şi să stabilim nişte baza minimale de colaborare cu aceste partide”, a spus Frunda.

În opinia acestuia, o discuţie legată de ieşirea UDMR de la guvernare ar fi actuală după congresul Uniunii, dar va fi condiţionată şi de măsurile economice şi financiare pe care guvernul le va lua în perioada imediat următoare. Frunda susţine că UDMR ar putea să construiască „un modus vivideni” cu partidele din opoziţia actuală, pentru ca legea învăţământului să rămână „intactă” la capitolele privind minorităţile după o eventuală „schimbare de guvern”.

El crede că trebuie luate în considerare în continuare şi măsurile legislative pe care UDMR le doreşte, între acestea fiind reprezentarea proporţională a membrilor comunităţii maghiare de la nivel local la nivel central, un statut al minorităţilor naţionale, „recreionarea regiunilor economice”, dar şi discuţii asupra „redesenării administrative a României”.

Potrivit lui Frunda, atât PNL cât şi PSD s-au opus legii învăţământului „nu pe plaja drepturilor minorităţilor naţionale, care, de fapt, elimină doar discriminări existente de câteva decenii în învăţământul românesc”, ci din cauza reglementărilor din învăţământul post-universitar în special. „Cred, pe ceea ce am văzut, pe ceea ce am studiat, că într-adevăr legea educaţiei reprezintă o piatră de hotar în învăţământul din România, care aşează pe noi baze învăţământul”, a arătat Gyorgy Frunda.

Loading...

Citește și
loading...

1 Comentariu
  1. abi spune

    Cineva va invatat sa fugiti de pedeapsa viitoare ca totusi sa prindeti iar la guvernare. Stiti voi prea bine ce zice Biblia despre cei ce i-au trimis pe evrei in lagarele naziste. Toate bogatiile va vor fi duse in Israel. Astazi se implineste cuvantul biblic cu voi toti cei pe care va blestema Biblia.Nici cei din Romania nu veti scapa.Cuvantul e DA si AMIN.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.