EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Moody’s a revizuit în scădere perspectiva ratingului RCS & RDS

Agenţia de evaluare Moody’s Investors Service a revizuit joi (13 ianuarie 2011) în scădere perspectiva ratingului corporatist ‘Ba3’ acordat operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, de la stabilă la negativă, informează un comunicat al agenţiei de rating.

Decizia agenţiei reflectă generarea unui flux de numerar disponibil mai scăzut ca rezultat al creşterii mai reduse a veniturilor şi a planului de investiţii al RCS& RDS mai agresiv decât s-a aşteptat anterior Moody’s, lichiditatea mai scăzută a companiei din cauza valorii ridicate a datoriei care ajunge la scadenţă în următoarele 12-24 luni şi incertitudinile privind climatul economic general din România şi Ungaria.

În acelaşi timp, agenţia constată că RCS&RDS a reuşit să-şi majoreze baza de abonaţi în primele nouă luni din 2010 şi să-şi îmbunătăţească uşor cota de piaţă. Moody’s admite că în condiţiile dificile macroeconomice, afacerea furnizorului de servicii de telecomunicaţii şi televiziune prin cablu s-a dovedit a fi relativ viguroasă iar RCS & RDS continuă să beneficieze de poziţia bună de pe piaţă şi de diversificarea afacerilor companiei.

În timp ce Moody’s apreciază ca pozitivă diversificarea afacerilor companiei şi recentele performanţe din sectorul televiziunii prin cablu şi telefoniei mobile, expunerea ridicată la riscul de ţară al României şi Ungariei şi la riscul valutar constrânge vizibilitatea asupra performanţelor viitoare ale companiei.
O revizuire în scădere a ratingului RCS& RDS ar putea fi determinată de sporirea temerilor privind expunerea valutară sau înrăutăţirea mediului economic în Ungaria şi România sau insuccesul achitării scadenţelor din următoarele 12-24 luni.

Citește și
3 Comentarii
 1. zizou spune

  pai le-a scazut fluxul de numerar caci, deh, in loc sa-si plateasca datoriile la banci si-au facut televiziune sa aiba nasul unde sa-i ridice statuie lui basescu :)))

 2. Viorel spune

  „Afacerea e viguroasa”. Pai e viguroasa datorita faptului ca exista fraieri care mai dau bani la RDS ca sa le pice netul cand nu se-asteapta :)). Sa fim seriosi, au cele mai proaste servicii de internet, operatorii sunt de-a dreptul nesimtiti, abonamentele nu sunt chiar o nimica toata, asa ca nu ma mira ca sunt inglodati in datotii. Si-asta e probabil doar inceputul.

 3. natu spune

  ai naibii astia de la moody`s, nu s-au lasat impresionati de ,,maretul” proiect cu 10tv si de ,,celebritatea” lui radu moraru. si nici de anvergura politica a ocrotitorului traian basescu loool!
  mi se pare firesc insa! degeaba ii zici 10tv daca ea e o afacere de zero.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata