Mediciniştii din Iaşi au ieşit în stradă din cauza rezidenţiatului

Aproximativ 150 de studenţi protestează în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Gr. T. Popa’ Iaşi, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia Ministerului Educaţiei de a descentraliza examenul de rezidenţiat.

Studenţii, „înarmaţi” cu pancarde ce au înscrise mesaje precum „Nu descentralizare”, „Descentralizare, şanse inegale”, „Vrem specialitatea, nu localitatea”, „Corectitudine şi relevanţă”, „Vrem bibliografia” scandează diverse lozinci prin intermediul cărora îşi arată nemulţumirea că descentralizarea examenului de rezidenţiat ar putea provoca inegalităţi între absolvenţii medicinişti.

Studenţii protestatari consideră că noul sistem de examinare pentru rezidenţiat nu face altceva decât să favorizeze corupţia. Totodată, ei consideră că descentralizarea face ca un absolvent cu un punctaj bun să fie nevoit să aleagă doar din acele locuri disponibile in regiunea sa, fapt care i-ar defavoriza în cazul în care sunt locuri puţine cum a fost, de exemplu, la Iaşi, în 2010.

Citeste si:  Ceaiul are virtuţi incredibile

„Am militat pentru un examen unic de rezidenţiat, dar nu cu subiecte la nivel local. Nu suntem de acord cu noul mod de desfăşurare a examenului de rezidenţiat. Ne gândim să organizăm proteste similare la nivel naţional”, a declarat Ovidiu Mitu, preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi. Totodată, studenţii susţin că bibliografia pentru examenul de rezidenţiat nu a fost publicată pe site-ul ministerului de resort, deşi trebuia făcută de la începutul lunii decembrie 2010.

Mediciniştii din Iaşi au ieşit în stradă din cauza rezidenţiatului
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close