Cozi imense la ghişeele CNAS – termenul de depunere a declaraţiilor a fost decalat

– Sute de persoane stau, marti dimineata, la coada pentru a-si plati contributiile la Casa de Asigurari de Sanatate.

Blocajul s-a format dupa ce, saptamana trecuta, sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate s-a blocat si nu a mai permis Caselor de asigurari din toata tara sa opereze nicio activitate informatica in baza de date nationala, potrivit Realitatea TV.

Casele de Asigurari de Sanatate si-au reluat, luni, programul cu publicul, dupa o pauza de trei zile, in care sistemul informatic a fost defect.

Pe de alta parte, termenul pana la care angajatorii pot depune declaratiile la casele de asigurari de sanatate s-a prelungit cu doua zile, din cauza problemelor sistemului informatic si intercalarea zilei libere de 24 ianuarie.

In aceste conditii, data limita pana cand se pot depune declaratiile este joi, 27 ianuarie, potrivit EVZ.ro.

„Declaratiile de sanatate si concedii medicale pot fi transmise ca si pana acum prin posta, cu confirmare de primire sau online. Indiferent de modalitatea de transmitere, data limita pana la care se pot depune declaratiile este joi 27 ianuarie 2011”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Cristina Calinoiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata