EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(+0.09%)
GBP
5,73 RON
(-0.03%)
CHF
4,52 RON
(-0.01%)
BGN
2,45 RON
(-0.31%)
BYN
2,01 RON
(+0.09%)
CAD
3,34 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,93 RON
(-0.12%)
JPY
0,04 RON
(-0.03%)
CZK
0,19 RON
(-0.11%)
INR
0,06 RON
(+0.04%)

 

O analiză de sânge care determină starea de sănătate, efectuată în premieră la Miercurea Ciuc

O analiză de sânge care determină starea de sănătate a unei persoane este efectuată, începând de miercuri (19 ianuarie 2011) în premieră, la Miercurea Ciuc.

Biologul principal Monica Daradics, de la Laboratorul Polisan, a declarat miercuri, că procedura se numeşte ‘picătura de sânge nativ’ şi este efectuată prin metoda Dark Field. Ea susţine că analiza este folosită, în special, în prevenirea bolilor, întrucât poate determina metabolismul bazal, problemele endocrine, parazitozele intestinale, modul în care funcţionează rinichii, ficatul şi inima, dar oferă informaţii şi despre sistemul trombocitar.

Monica Daradics a ţinut să sublinieze că această analiză nu are valoare de diagnostic ci determină starea de sănătate a unei persoane, la un moment dat, în funcţie de care medicul de familie se poate orienta. Potrivit sursei citate, procedura este non-invazivă şi se efectuează pe loc. ‘Este un microscop pe fond negru, care presupune alimentare cu o sursă de lumină laterală… Analiza se face pe loc, prin înţeparea pulpei degetului, iar picătura de sânge de pe lama de sticlă se măreşte de 1800 de ori’, a afirmat Monica Daradics.

Ea susţine că acest gen de procedură nu se efectuează, încă, în România, dar este foarte răspândită în Anglia sau Germania. Biologul harghitean a ţinut să adauge că are o diplomă obţinută de la Universitatea Cambridge, după ce a efectuat studii, în Ungaria, la o secţie exterioară a acestei instituţii de învăţământ. Unii medici harghiteni sunt reticenţi la această analiză şi recunosc că nu este unanim cunoscută şi acceptată de lumea medicală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata