Dinu Patriciu: Aş susţine un nou partid

Patronul grupului Adevărul, fost lider liberal, nu pare prea încântat de alianţa dintre PNL şi PC şi nu crede că „ar trebui să existe monedă de schimb între presă şi politică”.

Dinu Patriciu mărturiseşte că implicarea sa în campania din 2009 a dăunat credibilităţii trustului pe care-l patronează. Patriciu consideră că în partidele româneşti e nevoie de un nou schimb de generaţii, de aceea ar miza şi ar fi dispus să susţină un partid nou.

– Înainte de începerea discuţiilor despre alierea PNL cu PC, aţi discutat despre oportunitatea acestei mişcări cu Crin Antonescu?

D.P. – Nu, de altfel, am lipsit foarte mult din ţară în ultima perioadă şi nu am avut nici un contact pe această temă.

Citeste si:  Liviu Voinea: Criza politică va creşte riscul de ţară şi costurile împrumuturilor externe

– Dacă liderul PNL v-ar fi întrebat dacă această alianţă e eficientă pentru PNL pe termen lung, ce i-aţi fi răspuns?

D.P. – În materie politică nu-mi mai dau cu părerea. Acum reprezint un grup de presă, care încearcă să-şi construiască o imagine independentă şi cât se poate de obiectivă. De aceea o părere pe care eu mi-aş exprima-o acum n-ar face decât rău.

– Pentru a-i convinge pe liderii PNL despre ecesitatea alianţei cu PC, Crin Antonescu a adus în discuţie beneficiile pe care le-ar putea aduce liberalilor, trustul de presă fondat de Dan Voiculescu.

D.P. – Eu cred că un trust de presă care-şi asumă o poziţie politică într-o ţară ca România este un grup de presă care va ateriza forţat.

Citeste si:  Actorii au omagiat-o pe Tamara Buciuceanu, la Bulandra: ”Oamenii plecau cu lacrimi în ochi”

– Dar este un târg onorabil pentru un partid liberal: presă prietenoasă contra locuri în Parlament?

D.P. – Nu cred că ar trebui să existe monedă de schimb între presă şi politică. Există doar o percepţie falsă a lumii politice româneşti cu privire la modul în care mass-media poate influenţa publicul.

– Vreţi să spuneţi că presa nu poate influenţa opinia publică?

D.P. – Poate, dar numai dacă este obiectivă, dacă are o statură proprie, independentă faţă de forţele politice, chiar dacă şi presa are o anumită ideologie.

Citeste si:  Ialomiţianu este mulţumit de activitatea lui Blejnar, dar îl va suspenda în cazul începerii urmăririi penale

Continuarea în România Liberă

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata