Londra recunoscută drept cea mai deschisă metropolă din lume

Londra a fost recunoscută drept metropola cea mai deschisă din lume în ceea ce priveşte atitudinea faţă de străini, cu o politică extrem de liberală privind imigraţia, conform rezultatelor unui clasament realizat de British Council, preluat joi (20 ianuarie 2011) de presa britanică.

Pe locul al doilea în acest top s-a situat oraşul american New York, iar pe poziţia a treia oraşul Toronto din Canada. Potrivit clasamentului citat, pe locul al patrulea se află Dublin, acesta fiind urmat în ordine descrescătoare de Los Angeles, Viena, Auckland (Noua Zeelandă), Edinburgh şi Madrid. Pe poziţia a zecea se plasează Manchester, în timp ce oraşul Düsseldorf ocupă locul 13, Buenos Aires, locul 17, iar Beijingul, locul 20.

Citeste si:  Cerealale complete fac bine inimii

La baza acestui clasament se află indici la 54 de categorii, inclusiv uşurinţa cu care o companie poate angaja rezidenţi străini, condiţiile de intrare şi regimul de vize, drepturile imigranţilor, posibilitatea de întemeiere a unei familii, povara fiscală şi valoarea chiriei unui apartament. În realizarea clasamentului, experţii British Council au luat în calcul şi calitatea vieţii într-un oraş străin, precum şi accesul la educaţie şi sistemul de servicii medicale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close