Marian Vanghelie a discutat la Casa Albă cu Derek R.B. Douglas, asistent special al preşedintelui Obama

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, care efectuează în aceste zile o vizită în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit vineri (21 ianuarie 2011) la Casa Albă, cu Derek R.B. Douglas, asistentul special al preşedintelui american Barack Obama pe probleme de politici urbane şi metropolitane.

Deputatul PSD Georgian Pop, care face parte din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe Marian Vanghelie în SUA, a declarat vineri că principalul punct al discuţiei cu Derek R.B. Douglas a fost legat de modul în care Administraţia Centrală din Statele Unite sprijină şi colaborează cu administraţia locală pentru rezolvarea problemelor de interes urban şi metropolitan.

Citeste si:  Georgiana Iorgulescu, desemnată reprezentant al societăţii civile în CSM

„A fost o experienţă foarte interesantă pentru că, spre deosebire de România, unde colaborarea dintre guvern, adică puterea centrală, şi puterea locală se face strict pe culoare politică…, aici (în cazul Administraţiei Centrale din SUA – n.r.) sunt nişte reguli şi nişte principii foarte clare. (…) Adică, dacă ai nişte reguli şi principii foarte clare, poate funcţiona foarte bine administraţia centrală cu cea locală, fără să fie neapărat nevoie să ai cunoştiinţe şi afliliaţii politice ca să poţi rezolva ceva. Totul ţine de normalitate şi de eficienţă”, a spus Georgian Pop.

Deputatul PSD a adăugat că ora exactă a întâlnirii cu asistentul special al preşedintelui american Barack Obama pe probleme de politici urbane şi metropolitane a fost definitivată în cursul zilei de joi, motiv pentru care întreg programul întâlnirilor de vineri ale lui Marian Vanghelie cu oficiali americani a fost decalat.
După vizita la Casa Albă, primarul sectorului 5 al Capitalei s-a întâlnit cu primarul Washingtonului, Vince Gray. Întâlnirea, care a durat aproximativ o oră, a fost ‘una fructuoasă’, în cadrul căreia au fost abordate probleme legate de administraţia locală, a declarat europarlamentarul PSD, Ioan Enciu.

Citeste si:  Victor Ponta: Organizarea parlamentarelor în octombrie ţine de raţiune; nu creează un avantaj pentru o formaţiune politică

‘Aici (la Washington -n.r.) administraţia locală are puterea, totul este descentralizat. Puterea centrală doar ajută, nu intervine’, a mai spus Ioan Enciu.

Tot vineri, Marian Vanghelie mai are programate întâlniri cu Sharon Pratt, fost primar al Washington DC, cu David Robertson, director executiv al Consiliului de Guvernare a zonei Metropolitane Washington, cu Art Simonetti, director al Departamentului pentru Relaţii Guvernamentale al companiei Honeywell, dar şi cu Cathy Sander, vicepreşedinte pentru proiecte energetice şi de mediu şi alţi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, prilej cu care i se va prezenta Centrul pentru Soluţii Energetice. Primarul sectorului 5 al Bucureştiului mai este însoţit în vizita sa la Washington de deputaţii social-democraţi Dumitru Chiriţă şi Doina Burcău.

Citeste si:  PNL şi PSD - principalii actori politici în alegerile din 2016
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close