Preşedintele Băsescu i-a spus liderului PPE că românii nu pot aştepta „să se prăvălească furtuna” peste ei

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus liderului grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Joseph Daul, pe care l-a primit vineri (21 ianuarie 2011) la Cotroceni, că românii nu pot sta să se „prăvălească furtuna” peste ei.

”Bun venit la Bucureşti, domnule preşedinte. Ne bucură vizita dvs şi a vicepreşedintelui grupului PPE la Bucureşti, mai ales că se pare că, fără voia noastră, suntem într-o tensiune publică şi în mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem să stăm să se prăvălească furtuna pe noi. În mod cert, trebuie să ne apărăm interesele şi chiar dacă nu sunt interese foarte mari, dar o minimă demnitate trebuie să ne-o apărăm. Ne pare rău că s-au tensionat lucrurile public”, a declarat şeful statului, în debutul întrevederii.

La rândul său, preşedintele PPE a afirmat că a venit la Bucureşti pentru a-şi vizita prietenii şi pentru a vorbi despre Europa şi despre proiectele de viitor, precum următorul buget al UE. ”Îmi vizitez prietenii, iar atunci când îţi vizitezi prietenii trebuie să vorbeşti şi despre lucrurile care te supără şi despre lucrurile care trebuie să meargă înainte”, a declarat preşedintele PPE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata