Marian Vanghelie se duce din nou în SUA în mai 2010

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, va efectua o nouă vizită în Statele Unite ale Americii, în mai 2011, unde, potrivit acestuia, va continua seria de întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei americane şi ai unor mari companii pe care speră să-i atragă în ţara noastră.

Sosit sâmbătă din prima sa vizită peste Ocean, Marian Vanghelie le-a mărturisit ziariştilor prezenţi la Aeroportul „Henri Coandă” că „se poate”, totul în viaţă fiind „să vrei”. Vanghelie spune că şi-a văzut „visul american” cu ochii – acela de a fi primit la Casa Albă de asistentul special al preşedintelui Barack Obama pe probleme de politici urbane şi metropolitane, Derek R. B. Douglas, chiar dacă, în acelaşi timp, se afla preşedintele Chinei.

Citeste si:  Qatar Airways deschide drumul companiilor aeriene din Golf către Bucureşti

„A fost mai mult decât mă aşteptam. A fost foarte important, chiar dacă am avut şi un mic dezavantaj – am picat cu preşedintele Chinei. Ceea ce a fost foarte important totuşi este că am fost la Casa Albă şi toată întâlnirea a fost excelentă, toată lumea a fost interesată că am dorit să vin acolo şi să strângem, într-o formă sau alta, relaţiile cu America. Şi consilierul dlui Obama m-a primit, cred că este un pas în faţă.

Sunt invitat în luna mai de foarte multe personalităţi de acolo şi lucrurile merg foarte bine… Chiar dacă am picat într-un moment complicat, preşedintele Chinei venise, era o situaţie complicată la Casa Albă, şi totuşi şi-au făcut timp şi m-au primit. Acolo lucrurile sunt altfel”, a declarat preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti. Marian Vanghelie a detaliat că a văzut foarte multe lucruri în SUA care ar trebui încercate şi de edilii locali români.

Citeste si:  George Becali rămâne în Penitenciarul Jilava

El a menţionat că, împreună cu membrii delegaţiei sale, a avut întâlniri atât pe zona sindicală, cât şi pe cea politică (congresmeni americani). „Deci lucrurile au fost foarte bune, am preluat o parte din expertiza din America şi încercăm acum, în sensul corect al lucrurilor, să le explicăm şi să reuşim să ducem la final ceea ce am început. E un prim pas, zic eu.

În luna mai sunt invitat în America, eu zic că lucrurile sunt pozitive”, a spus Vanghelie. Edilul sectorului 5 nu a dorit să comenteze faptul că a fost confundat în mass-media cu primarul general al Capitalei. Primarul sectorului 5 nu a dorit să detalieze ce suveniruri şi-a cumpărat din SUA, afirmând doar că a primit de la compania Lockheed Martin un dop de cristal pentru sticlă.

Citeste si:  Traficul rutier pe Podul Giurgiu se va desfăşura cu restricţii până pe 28 aprilie

„Evident că am primit de la primarul Washingtonului sigiliul oraşului, evident că şi noi am dat un stilou cu steagul României. Evident că la întâlnirea cu consilierul dlui Obama i-am dat un stilou cu harta României, cu harta NATO, cu harta României şi Europa, deci sunt lucruri protocolare, i-am dat câte un album cu România, un album cu Bucureştiul, sunt lucruri care se practică în toată lumea civilizată”, a adăugat el. Întrebat ce impresie i-au lăsat americancele, Vanghelie a spus: „I Love you!”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata