Victor Ponta: Cei care continuă recalcularea pensiilor militare se fac vinovaţi de infracţiune

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, este de părere că se fac vinovaţi de infracţiune cei care continuă recalcularea pensiilor militare. „Aş vrea ca PDL să nu fie liniştit, pentru că vor răspunde în faţa legii…

Eu nu cred în ştergerea trecutului”, a declarat, sâmbătă, la Suceava, Victor Ponta. El a reiterat că răspunzători pentru ceea ce se întâmplă, în prezent, cu pensiile militare sunt, în principal, primul-ministru Emil Boc şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, precum şi funcţionarii care îndeplinesc ordinele acestora.
Guvernul a susţinut, vineri, printr-un comunicat transmis presei, că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE – 11 mai (0322)

„Câtă vreme Legea 119/2010 este în vigoare, iar Curtea Constituţională a constatat conformitatea sa cu dispoziţiile Constituţiei prin decizia nr. 873/2010, considerăm că actul normativ trebuie să-şi producă efectele, iar suspendarea hotărârii Guvernului nu afectează aplicarea legii”, se argumenta în comunicatul Biroului de presă al Guvernului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a arătat, în motivarea deciziei prin care a rămas definitivă suspendarea Hotărârii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, că această decizie este opozabilă tuturor pensionarilor militari, poliţişti şi funcţionari publici din sistemul penitenciarelor şi nu doar pentru părţile din proces.
„H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se referă la toate persoanele aflate sub incidenţa sa: foştii militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor”, spun magistraţii ÎCCJ.

Citeste si:  Armata sud-coreeană susţine că a efectuat exerciţii de tragere de rutină, dar nu în direcţia RPDC
Citește și
3 Comentarii
 1. PANI HACITIN spune

  Unica si corecta solutie pentru a pune capat dezastrului in care se afla aceasta tara este ca actualul guvern sa isi depuna mandatul si sa se organizeze alegeri anticipate.

  Daca tandemul Basescu – Boc crede insa ca romanii au „memoria scurta” si vor uita umilintele la care sunt supusi zilnic de catre actuala guvernare, va spun ca se inseala.

  PDL-ul va avea nu peste mult timp soarta PNTCD-ului. Daca in cazul celui din urma soarta a fost nedreapta, in cazul PDL acesta isi va incheia ciclul politic dupa despartirea de Traian Basescu sau in cel mai fericit caz (pentru ei) va ramane un partid de nisa. Dar cu ce ne va incalzi lucrul acesta pe noi romanii peste cativa ani de zile?

 2. PANI HACITIN spune

  Bravo CLUJ, bravo JUSTITIE ! O decizie corecta si legala ! Ce vina au pensionarii ca la data cand au iesit la pensie era un sistem legislativ in domeniu care le acorda niste drepturi ??? Sa dea socoteala cei care au facut legile , nu bietii pensionari ! Pensia este un DREPT CASTIGAT ! Daca se doreste un sistem nou de pensii , toti stim ca se face pe baza unei legi care se aplica din momentul promulgarii ei catre viitor ! Acesta noua LEGE nu poate avea efecte retroactive, doar daca imbunatateste veniturile pensionarilor !!!! Ma astept ca guvernantii din prezent sa emita o lege prin care sa perceapa impozit chiar lui BUREBISTA , ca nu mai au ei bani de cheltuit la bugetul statului !

 3. PANI HACITIN spune

  Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-”ALL INCLUSIVE”, totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala…un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti !
  Daca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija …..STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA……In rest numai de bine …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close