Bilanţul atentatului din Moscova a crescut la 35 de morţi

Un nou bilanţ al exploziei produse luni (24 ianuarie 2011) după-amiază pe aeroportul Domodedovo din Moscova consemnează 35 de morţi, dar surse din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă afirmă că acesta ar putea creşte în următoarele ore, deoarece mulţi dintre cei grav răniţi nu sunt transportabili.

Este vorba de aproximativ 36 de persoane, relatează Interfax. ‘Până în prezent, am reuşit să transportăm doar 17 persoane cu răni mai mult sau mai puţin grave, unii însă sunt imposibil de transportat, altora le-am acordat asistenţă ambulator’ – a declarat acesta.
Printre persoanele rănite se află şi actriţa slovacă Zuzana Fialova: Ea a fost spitalizată, iar viaţa ei se află în afara oricărui pericol. Ambasada Slovaciei la Moscova a confirmat rănirea actriţei, dar nu are informaţii dacă şi alţi cetăţeni slovaci au avut de suferit în atentat.

Citeste si:  Apărarea antiaeriană libiană este avariată serios, susţine Pentagonul

Potrivit unei informaţii de ultimă oră, aproximativ 60 de persoane rănite în atentat au fost spitalizate. După cum relatează RIA Novosti, explozia s-a produs la etajul al doilea al aeroportului Domodedovo. Întreaga sala unde se presupune că teroristul a detonat bomba este plină de sânge. Deflagraţia s-a produs în zona de aşteptare a pasagerilor de la cursele internaţionale. Corespondentul RIA Novosti a numărat 17 cadavre zăcând pe jos.

Cioburi de sticlă, bunuri personale, geamantane aruncate în toate părţile – panică, sânge, fum şi haos. La primul etaj, geamurile de sticlă au fost sparte de pasagerii care, în panică, au încercat să se salveze. Judecând după natura exploziei, bomba a fost umplută cu elemente metalice pentru că întreaga sală, holurile şi scările sunt acoperite cu sângele celor răniţi.

Citeste si:  Ponta: Deficitul bugetar al României după primele zece luni - 1,2% din PIB
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close