Cea de-a şaptea generaţie a modelului VW Golf va apărea pe piaţă la finele lui 2012

Grupul auto german Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, va începe să comercializeze o nouă generaţie a modelului de succes VW Golf, cea de a şaptea, ‘la finele lui 2012 sau începutul lui 2013’, a declarat sâmbătă (22 ianuarie 2011) un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Compania a dorit să reacţioneze la un articol publicat în revista germană de specialitate Automobilwoche, care citând o sursă din interiorul companiei, a anunţat că noul model va ajunge în showroom-uri în luna noiembrie 2012. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt de la VW nu a dorit să precizeze luna pe care o are în vedere compania pentru lansare.
Noul Golf Mk VII va fi primul model de automobil Volkswagen bazat pe o arhitectură transversală destinată reducerii costurilor, cunoscută sub abrevierea „MQB”, care ulterior ar urma să fie utilizată pentru construcţia a trei milioane de autovehicule anual.

Citeste si:  Obiceiurile ciudate ale germanilor

Volkswagen a anunţat că mizează pe reduceri de costuri de două cifre graţie unui proces de producţie diferit faţă de precedentele platforme, care va permite realizarea de sinergii între diferitele branduri ale grupului. Primul vehicul care va utiliza arhitectura MQB va fi noul Audi A3 aşteptat în vara lui 2012.
Volkswagen a vândut în 2010 un număr record de 7,14 milioane autovehicule, cu 13,5 procente mai mult decât în 2009. Grupul auto german vrea să devanseze Toyota până în 2018, urmând să devină cel mai mare constructor auto din lume.

Citeste si:  FMI cere statelor UE să-şi coordoneze planurile de redresare din criză
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close