De ce îşi asigură românii casele împotriva boomului sonic. Riscuri “inedite” impuse de asigurători

– Românii care vor să îşi asigure casele prin poliţe facultative sunt nevoiţi să accepte şi plata acoperirii unor riscuri care nu s-au produs niciodată în România sau care au o probabilitate mică de a se întâmpla, scrie Gândul

Boom sonic, căderea aparatelor de zbor, lovirea clădirilor asigurate de către vehicule rutiere, trăsnet, riscuri politice – greve, revolte, tulburări civile – sunt doar câteva dintre riscurile cuprinse în majoritatea asigurărilor facultative pentru locuinţe, cu o probabilitate foarte redusă de a se produce.

Citeste si:  NOUTĂŢI LEGISLATIVE – 24 august (0609)

Cu toate acestea, românii nu pot renunţa la aceste prevederi contractuale pentru a obţine un preţ mai mic la poliţa de asigurare cu până la câteva zeci de euro.

Reprezentanţii companiilor de asigurări spun că riscurile „inedite” fac parte din forma standard a poliţei de asigurare facultativă pentru locuinţe, ei fiind dispuşi în schimb să adauge alte acoperiri cu risc mult mai mare de a se produce, cum ar fi riscul de a fi inundat de vecini, furt, vandalism, dar pe care multe companii nu le cuprind în forma standard a poliţei şi pentru care clientul trebuie să plătească în plus.

Citeste si:  AMRCR: De la 1 ianuarie, activitatea multor agenţi comerciali va fi blocată şi milioane de locuri de muncă, incerte

„Cum să renunţaţi la riscurile acelea (boom sonic, trăsnet şi riscuri politice – n.red.)? Nu se ştie niciodată… Ele fac parte din forma standard a poliţei. Vă putem în schimb adăuga şi riscul de inundaţie de la vecini, dacă doriţi, dar pentru care trebuie să plătiţi în plus„, a venit răspunsul unui agent de asigurare contactat telefonic de Gândul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close