Explozie pe aeroportul Domodedovo din Moscova: cel puţin 23 de oameni au murit, iar autorităţile nu exclud un atac terorist

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi încă alte câteva zeci au fost rănite în explozia produsă luni (24 ianuarie 2011) în jurul orei locale 16:32 (15:32, ora României) pe aeroportul din Moscova, transmite agenţia ITAR-TASS, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Potrivit responsabilului din poliţie, citat de agenţia menţionată de presă, deflagraţia s-a produs la ieşirea din sala de sosiri internaţionale. Tatiana Morozova, reprezentanta Departamentului interregional de anchetă a cazurilor excepţionale în transporturi, a confirmat că numărul morţilor ar putea depăşi 20 de persoane. Autorităţile ruse nu exclud ipoteza unui atentat.

Citeste si:  Peste 2.000 de copii până la un an au murit în 2009 în România

Mai mult, conform uneia din versiunile examinate de poliţia rusă, explozia a fost comisă de unul sau mai mulţi atacatori-kamikaze, transmite ITAR-TASS. Un oficial din serviciile de securitate a declarat, sub rezerva anonimatului agenţiei de presă citate, că deflagraţia s-a produs la punctul de distribuire a bagajelor pentru pasagerii de pe cursele internaţionale. ‘Explozia a răsunat în zona distribuirii bagajelor. Nu ştim exact în ce a constat, dar nu excludem ca o bombă să fi fost detonată în unul din bagaje’- a afirmat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata