EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Mitropolitul Bartolomeu Anania revine la Cluj-Napoca, intervenţia pe cord la Viena nefiind posibilă

Mitropolitul Clujului Albei, Crişanei şi Maramureş, ÎPS Bartolomeu Anania, va fi externat marţi (25 ianuarie 2011) seară, din Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena.

El urmează să fie adus înapoi la Cluj-Napoca, pentru a rămâne sub supraveghere medicală într-o clinică de specialitate din oraş, a informat, luni, Biroul de presă al Mitropoliei Clujului.
„Întrucât, în urma rezultatelor medicale, specialiştii au constatat că nu este posibilă o intervenţie pe cord, mitropolitul, aflat într-o stare de sănătate stabilă, va fi internat într-o secţie de terapie intensivă a unei clinici clujene. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă şi dorinţa Înaltpreasfinţiei Sale de a se întoarce acasă”, se precizează în comunicatul de presă.

Pe 14 ianuarie, mitropolitul Bartolomeu Anania a fost transferat de la Clinica de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca la spitatul AKH din Viena. ÎPS Bartolomeu Anania, în vârstă de 87 de ani, a urmat un tratament în clinica din Cluj-Napoca, în urma unei răceli, dar pe 14 ianuarie au survenit unele complicaţii în starea sănătăţii sale, medicii recomandând noi investigaţii, la Viena. Prof. univ. dr. Mihai Lucan declara atunci, că în clinica din Viena mitropolitul ar fi urmat să fie supus unor investigaţii medicale.

Două zile mai târziu, specialiştii au anunţat că mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului ar fi trebuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice. „Mitropolitul Bartolomeu Anania are mai multe afecţiuni cardio-respiratorii, leziuni coronariene şi valvulare care au impus o atitudine de urgenţă”, afirma prof. univ. dr. Mihai Lucan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata