Traian Băsescu pe tema recalculării pensiilor: Regret că domnilor Vântu şi Voiculescu li s-au alăturat militari

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică (23 ianuarie 2011) seară că trusturile de presă ale oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu au contribuit „la a ţine naţiunea dezbinată într-o perioadă de criză”, criticând totodată campania desfăşurată de aceştia pe tema recalculării pensiilor militarilor.

„Este pentru mine evident că, după ce cele două trusturi de presă ale domnilor Vântu şi Voiculescu au avut o importantă contribuţie la a ţine naţiunea dezbinată într-o perioadă de criză, acum au încercat aceeaşi performanţă şi cu corpul militar.

Citeste si:  Leul, în depreciere accentuată

Regret că domnilor Vântu şi Voiculescu li s-au adăugat oameni politici, dar şi militari – în rezervă, desigur – cu siguranţă militari care nu au stagiul complet în armată, ci s-au pensionat la un moment dat, mulţi dintre ei şi cu voia lor, în ideea de a primi cele 16, sau 24 sau 30 de salarii care se dădeau ca primă la momentul la care te pensionai voluntar în procesul de reducere a armatei”, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută duminică seară la Palatul Cotroceni.

Citeste si:  NOUTĂŢI LEGISLATIVE - 1 februarie (0080)

El a apreciat că, prin campaniile lor, Vântu şi Voiculescu nu fac altceva decât să încerce să blocheze un proces prin care militarii de carieră, cei cu carieră completă, câştigă la pensie. „În acelaşi timp, aş vrea să vă dau câteva exemple ca să vedem minciuna promovată şi de trusturile de presă pe care le-am amintit mai înainte, dar şi de acei militari care şi-au dat cinstea pe ruşine, încercând să-şi manipuleze propriii colegi din interes personal.

Aceste cifre sunt elocvente în a arăta avantajele pentru cei cu carieră militară completă, dar şi pentru subofiţeri. Ministerul Apărării a terminat calculul pentru 29.181 de pensii. S-au recalculat pensiile pentru 363 de generali. Cei care au îndeplinit funcţii de general şi au făcut din armată o carieră pe care au dus-o până la capăt au creştere de pensie”, a susţinut preşedintele.

Citeste si:  Rudel Obreja rămâne în arest; obţine loc pentru luat masa şi reducerea numărului de persoane în celulă
Citește și
1 Comentariu
  1. PANI HACITIN spune

    Daca militarii sunt privilegiati,tu de ce nu mergi la armata? Nu te opreste nimeni! Fa-o repede si peste 30 de ani vei primi si tu o pensie nesimtita! Activitatile sunt facultative! N-ai treaba cu instructia, cu poligoanele, cu aplicatiile, cu tragerile pe timp de noapte, uneori la -15grade sau pe ploi mocanesti de toamna! Ai dreptul la vacante, de cate 6 luni, in Afganistan, Irak, Somalia, Bosnia, Albania-”ALL INCLUSIVE”, totul moaca, ba chiar esti si platit!. Pentru distractie, adrenalina,divertisment, in unele din aceste pachete de vacanta intra cate un glonte sau o schija, o mina antipersonal, o incarcatura exploziva artizanala…un sicriu de plumb, avansare in grad, onoruri militare, sobor de preoti !
    Daca tu, din diverse motive, nu mai poti intra in sistemul militar, fa-i chiar cu forta un bine copilului tau(el e minor si nu-si da seama ce bine vrei sa-i faci) si trimite-l, la 14 ani, la un liceu militar, iti sugerez Cimpulung Moldovenesc! Patru ani tu nu vei avea nicio grija …..STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA……In rest numai de bine …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close