Aeroportul Bacău a obţinut din nou certificarea ca aeroport deschis traficului internaţional

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat marţi (25 ianuarie 2011) ordinul privind aprobarea certificării ca aeroport deschis traficului internaţional pentru aeroportul Bacău.

Potrivit unui comunicat MTI, decizia a fost luată având în vedere Raportul nr. 2198/14.01.2011 întocmit de comisia de evaluare numită prin Ordinul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii. Şedinţa de încheiere a activităţii de evaluare a aeroportului a avut loc în data de 14 decembrue 2010 la Aeroportul Bacău.
În urma analizei efectuate, comisia de evaluare a constatat că Aeroportul Bacău îndeplineşte condiţiile de certificare ca aeroport deschis traficului internaţional, condiţii prevăzute in Anexa nr.2 la H.G. nr.791/2009.

Citeste si:  Familia Udrea-Cocoş a tras cortina la "Dalli". Hotelurile lor au pierderi de 3,791 milioane RON

Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Finanţelor Publice şi ai Ministerului Sănătăţii, iar criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecari, interne şi internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar şi fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei de stat şi controlul vamal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close