Elicopterul preşedintelui chilian a aterizat de urgenţă pe o şosea

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a fost acuzat că a acţionat iresponsabil, după ce elicopterul în care se găsea, în pană de carburant, a aterizat pe o şosea.

O filmare realizată de un amator îl prezintă pe Pinera, la comanda elicopterului, aterizând de urgenţă lângă Cobquecura, întrebându-i pe oficialii locali unde se află şi cerând ca un elicopter al poliţiei să-i aducă combustibil, informează BBC. Reprezentanţi ai opoziţiei au solicitat o anchetă, arătând că preşedintele şi-a asumat riscuri inutile.

Pinera n-a luat în serios incidentul, spunând că ‘Din păcate, elicopterele şi maşinile au nevoie de carburant’. Însă câţiva membri ai opoziţiei se întreabă dacă a încălcat legea aterizând pe o şosea publică şi vor să ştie cât a costat operaţiunea de salvare. ‘Nu este posibil ca dl Pinera, chiar dacă este preşedinte, să poată ateriza unde vrea în ţară, punând în pericol siguranţa oamenilor’, spune Gabriel Asencio, reprezentant al opoziţiei creştin-democrate.

Citeste si:  Raportul referitor la accidentul aviatic de la Smolensk este inacceptabil, susţine familia pilotului

Preşedintele chilian, om de afaceri milionar şi investitor, a fost pilot peste cinci ani. El a insistat să continue să zboare chiar şi după ce a preluat funcţia de şef al statului, pentru a-şi păstra licenţa. După realimentarea neprevăzută de lângă Cobquecura, la 270 km sud de capitala Santiago, Pinera a zburat până la o proprietate pe care o deţine la Lago Ranco.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata