EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,41 RON
(-0.71%)
GBP
5,47 RON
(-0.93%)
CHF
4,57 RON
(+0.13%)
BGN
2,47 RON
(-0.07%)
BYN
1,71 RON
(-1.19%)
CAD
3,08 RON
(+0.45%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,69 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(-0.67%)

 

Gafele care pot compromite un interviu de angajare

Conducerile unor companii au dezvăluit gafele şi greşelile cele mai frecvente la interviul pentru ocuparea unui loc de muncă pe care candidaţii oentru acest post le-au făcut din cauza stresului, presiunii sau a emoţiilor şi al căror rezultat a fost fatal.

Între cazurile cele mai extreme se află îmbrăţişarea din prea multă bucurie a persoanei evaluatoare, povestirea aventurilor extraconjugale, sau joaca cu şerveţele Kleenex folosite, notează marţi ziarul La Razon. Interviurile pentru ocuparea unui post au fost mereu o temă de discuţie cu privire la care se dau sfaturi de care trebuie să se ţină cont pentru a avea şanse mai mari de reuşită.
CareerBuilder a realizat un sondaj între 2.400 de angajatori din SUA pentru a-i întreba, nu doar despre greşelile comise, ci şi despre gafele cele mai frecvente pe care le fac aspiranţii la angajare, informează portalul Tendencias21.net.

Potrivit acestui sondaj, 71% dintre angajatori consideră că greşeala cea mai frecventă pentru care este respins un candidat este pentru că răspunde la telefon, ori trimite mesaje SMS; 69% consideră că nu vin îmbrăcaţi corespunzător, alţi 69% pentru că se arată dezinteresaţi, 66%, pentru prezenţa arogantă; 63% pentru faptul că vorbesc negativ despre precedentul loc de muncă, 59% pentru că mestecă gumă, 35% pentru răspunsuri care nu sunt la obiect; iar 32% pentru întrebări nepotrivite.

Cele mai grave şi mai ciudate gafe comise printre cei chemaţi la interviu: prezentarea unei liste cu ceea ce îl deranjează la fostul şef, îmbrăţişarea la sfârşitul interviului a persoanei evaluatoare, consumarea tuturor bomboanelor oferite în timp ce răspund la întrebări, denigrarea constantă a partenerului de viaţă, suflarea zgmotoasă a nasului în batistă, prezentarea unei copii falsificate a diplomei universitare în care numele este evident modificat, mărturisirea aventurilor de la fostul loc de muncă, aruncarea la gunoi a unei cutii de bere înainte de a intra la interviu şi a-l întreba pe cel de la recepţie: ‘Cât mai aştept?’

Sunt greşeli care de multe ori nu se fac în mod intenţionat şi care care nu spun multe despre esenţa unei persoane sau despre capacităţile sale de muncă, dar care din cauza emoţiilor pot interveni în momentul interviului şi de care persoana în chestiune nu este conştientă că le face. Problema este că, odată făcută această greşeala în faţa persoanei care evaluează întâlnirea, cu greu mai există cale de întoarcere.

Rosemary Haefner, vicepreşedinta Resurselor Umane din cadrul Career Builder anunţă o veste bună şi anume înmulţirea numărului locurilor de muncă, dar şi a numărului de solicitanţi şi, prin urmare, a concurenţei. Este şi motivul pentru care candidaţii trebuie să aibă o cât mai bună prezentare şi să ţină cont de câteva sfaturi esenţiale.

* Să manifeste o fire pozitivă, chiar dacă găsirea unui loc de muncă este dificilă şi frustrantă.

* Să se pregătească în prealabil şi să obţină informaţii despre companie înainte de a asista la interviu.

* Să menţină un nivel profesional ridicat, chiar dacă interviul se desfăşoară într-un cadru neprotocolar. Să nu se axeze asupra problemelor personale şi să-şi ‘vândă’ abilităţile profesionale.

* Să se obişnuiască cu întrebările înainte de a asista la un interviu, astfel încât emoţiile să fie cât mai mici.

* Să fie sincer. Dacă nu ştie o întrebare să recunoască, în loc să încerce să ghicească şi să dea răspunsuri greşite.

Nu există niciun sfat care să garanteze succesul, dar o bună pregătire prealabilă, francheţea, expunerea motivaţiilor şi a abilităţilor sunt câteva din atuuri pentru a se prezenta bine la un interviu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata