EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Starea sănătăţii mitropolitului Bartolomeu Anania este staţionară, cu uşoare ameliorări

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, este stabil cardiac în prezent, intubat respirator, cu un suport de sedative, nu mai are temperatură, iar probele inflamatorii sunt în scădere, informează marţi (25 ianuarie 2011) Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

„Mitropolitul Bartolomeu Anania a suportat transportul de la de la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena în condiţii de întreţinere medicală intensivă şi este în prezent internat în Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca”, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei, care citează buletinul medical al unităţii sanitare.

Mitropolitul Bartolomeu a fost externat, luni, 24 ianuarie, din spitalul AKH din Viena, unde, în urma recomandărilor medicale, a fost internat timp de zece zile, în vederea unei intervenţii pe cord, medicii austrieci convenind, în urma investigaţiilor clinice efectuate, că înaltul ierarh nu poate fi operat, ca urmare antecedentelor medicale, cât şi a vârstei înaintate.

„În toată perioada spitalizării, în ţară şi străinătate, Mitropolitul şi-a asumat şi îşi asumă conştient, lucid şi cu credinţă în Dumnezeu întreaga suferinţă. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă şi dorinţa ÎPS Sale de a fi acasă, în oraşul şi în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte de 18 ani”, precizează comunicatul.
Totodată, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei anunţă că în lipsa chiriarhului, Centrul Eparhial îşi desfăşoară toate activităţile administrative, culturale, economice şi pastoral-misionare curente, iar PS Episcop vicar Irineu Bistriţeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic.

„Înainte de plecarea IPS Mitropolit la Viena…, cu delegaţie expresă acordată pentru ordinea de zi avizată în prealabil de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistriţeanul a prezidat o şedinţă a Permanenţei Consiliului eparhial, iar hotărârile au fost aprobate de către Mitropolit”, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.
„În aceste momente, ierarhii, clerul şi credincioşii Bisericii noastre, precum şi credincioşii altor confesiuni se roagă Bunului Dumnezeu pentru sănătatea şi uşurarea suferinţelor IPS Bartolomeu”, se arată în încheierea comunicatului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata