Atentatul de la Domodedovo nu are nicio legătură cu Cecenia

Atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu moartea a 35 de persoane, mai curând nu are nicio legătură cu Cecenia, a declarat miercuri (26 ianuarie 2011) premierul rus Vladimir Putin, infirmând versiunile apărute în presă în acest sens.

„Potrivit unor date preliminare, actualul act terorist nu are nicio legătură cu Republica Cecenă”, a afirmat Vladimir Putin, potrivit imaginilor transmise de postul Vesti.
Şeful guvernului rus a întărit că Rusia nu va purta niciodată negocieri cu teroriştii. „Nicio ţară din lume care se respectă nu merge pe această cale. Asemenea încercări de a negocia cu teroriştii şi extremiştii la începutul anilor 90 ne-au condus la primul şi al doilea război din Cecenia”, a spus Vladimir Putin.

Citeste si:  Dezvăluirea existenţei unui copil nelegitim al prinţului Albert de Monaco de către Paris Match, judecată la CEDO

El ţinut să precizeze că dezideratul de a nu discuta cu teroriştii este motivat „nu doar de sentimentul propriei demnităţi”, ci reprezintă o practică internaţională în lupta contra terorismului. „Cum intrăm în negocieri cu teroriştii, agresiunea se intensifică şi creşte şi numărul victimelor. Este o practică mondială – nimeni nu discută cu teroriştii”, a subliniat Vladimir Putin.
În contextul în care manifestaţiile xenofobe au luat amploare în Rusia, presa a anticipat că „hăituirea persoanelor originare din Caucazul de Nord, Asia Centrală sau pur şi simplu a cetăţenilor străini va creşte după atentatul de luni de la Domodedovo.

Citeste si:  Cererea de petrol este in cadere libera
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata