Listarea FP scoate la iveală milionarii

Nepoţii industriaşului interbelic Nicolae Malaxa (Loreen Malaxa, Georgia Palade vod Dusen şi Theodore Palade), care au fost primii împroprietăriţi cu acţiuni la Fondul Proprietatea, deţin în prezent aproape 8% din capitalul fondului, participaţie evaluată pe Bursă la circa 160 de milioane de euro.

Fondul de investiţii american Cartesian, reprezentat de Nicolae Ivan, primul preşedinte al Fondului Proprietatea, se numără printre primii investitori străini care au cumpărat acţiuni FP în 2008, deţinând circa 2,77%. Valoarea acţiunilor pe Bursă era ieri de 58 mil. euro.

Citeste si:  Primii 46 de evaluatori români cu recunoaştere la nivel european

Senatorul UDMR Attila Verestoy a cumpărat în primăvara anului trecut un pachet de 41,2 milioane de acţiuni FP, potrivit propriei declaraţii de avere publicată în luna octombrie. În declaraţie nu se precizează la ce preţ au fost cumpărate acţiunile, însă acestea valorau ieri 6,3 mil. euro.

Şi Ionuţ Popescu, fost ministru de finanţe şi director general al FP până la preluarea administrării fondului de către Templeton, deţinea, potrivit ultimelor informaţii, circa 16 milioane de acţiuni, în valoare de circa 2,5 mil. euro, notează ZF.ro.

Citește și
1 Comentariu
  1. fost proprietar nationalizat de casa familiala spune

    De unde a avut Verestoy bani sa ia actiuni de multe milioane? macar \popescu a fost de totusi ministru de finante, cu multe oportunitati, insa UDMRistul asta combinagiu? In Ungaria nu facea el nici macar o suta de mii. Tzara generoasa Romania ! La fel si Malaxa, un mare oportunist care a pactizat cu comunistii, in timp ce semenii sai cu caracter au fost intemnitati de noi sai aliati. De aceea l-au si lasat sa plece in America , cu despagubiri de peste 100 de milioane de dolari. Arhivele o pot confirma. El a fost despagubit multiplu. Cred insa ca el este doar bagat in fata. Altii sunt beneficiarii, ascunsi in spatele caselor de avocati implicati care au negociat cu guvernul Tariceanu, cuantumul si impartirea potului. Asa a ajuns si COrin Trandafir sa fie numit in CAul fondului… impins sa faca si jocul puterii politice

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close