Piaţa de PC-uri a crescut cu 19% în trimestrul IV din 2010, graţie tabletelor PC

Apetitul crescut al consumatorilor pentru tabletele PC în perioda sărbătorilor a condus la creştere cu 19,2% a vânzărilor de computere personale în trimestrul IV din 2010, a anunţat miercuri (26 ianuarie 2011) firma de cercetare de piaţă Canalys, citată de Reuters.

Hewlett-Packard Co şi Acer Inc continuă să domine piaţa mondială a PC-urilor, însă vânzările solide iPad-uri au permis Apple să urce pe locul trei în topul celor mai mari vânzători de PC-uri din lume. În schimb, Dell Inc a căzut pe locul patru, urmat de Lenovo Group Ltd. ‘Fiecare nouă categorie de produs conduce la o schimbare semnificativă a cotelor de piaţă.

Citeste si:  De ce intră copiii români la pubertate la nouă ani

Apple profită de pe urma iPad-urilor, aşa cum anterior Acer, Samsung şi Asus au profitat de netbook-uri. Industria PC-urilor a evoluat întotdeauna în acest fel, începând cu Toshiba şi Compaq care au beneficiat de lansarea notebookului’, a declarat analistul Canalys, Daryl Chiam.
În schimb, alte firme de cercetare de piaţă, precum Gartner şi IDC, susţin că ritmul de creştere a pieţei PC-urilor a încetinit la finele lui 2010 până la aproximativ 3 procente, însă în analizele lor au exclus vânzările de tablete PC.

‘Orice argument că o tabletă nu este un PC pur şi simplu nu au sens. Cu o diagonală a ecranului de minim şapte inchi, o putere de procesare mare şi aplicaţii în creştere, tabletele oferă o experienţă comparabilă cu netbook-urile şi concurează pentru atragerea aceloraşi clienţi’, a apreciat Daryl Chiam.

Citeste si:  176.000 de dolari pentru un ton de 232 de kilograme
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close