Bursa de la Cairo în cădere liberă

Bursa de la Cairo a înregistrat joi o cădere puternică, în pofida unei suspendări temporare a tranzacţiilor care nu a putut opri tendinţa de scădere, au anunţat joi (27 ianuarie 2011) autorităţile bursiere, în condiţiile protestelor fără precedent faţă de regimul preşedintelui Hosni Mubarak, transmite AFP.

În cursul dimineţii, Bursa de la Cairo a suspendat, temporar, tranzacţiile după o scădere de 6,2%. La reluarea tranzacţiilor, care a avut loc la ora 11.30 (09.30 GMT), indicele principal al bursei de la Cairo, EGX 30, înregistra o cădere de 9%. Miercuri indicele EGX 30, a înregistrat o cădere de 6%.
Forţele de ordine sunt prezente în număr mare în centrul capitalei Cairo, după două zile de manifestaţii împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, aflat la putere de trei decenii. Manifestaţiilor de protest au provocat deja decesul a 6 persoane (patru manifestanţi şi doi membrii ai forţelor de ordine). Acestea sunt cele mai grave proteste antiguvernamentale produse în Egipt în ultimii 30 de ani.

Citeste si:  Devastatorul seism din Chile a mişcat axa Pământului cu 8 cm
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close