Economia bavareză vrea să recruteze polonezi, cehi şi unguri

Întreprinderile bavareze care duc lipsă de ingineri şi de tehnicieni vor lansa la 1 mai 2011 o campanie de recrutare pe internet în ţări din Europa de Est faţă de ai căror cetăţeni îşi va ridica restricţiile pe piaţa muncii, a anunţat joi (27 ianuarie 2011) un responsabil economic din regiune, potrivit AFP.

‘La 1 mai, vom deschide site-uri de recrutare în ţările ai căror cetăţeni vor putea veni să lucreze la noi, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria’, a declarat Bertram Brossardt, preşedinte al federaţiei economiei bavareze, pentru cotidianul Neue Passauer Presse.

Citeste si:  Economia germană va crește puternic în trimestrul al treilea, dar recuperarea completă va dura timp: minister

Germania va ridica la 1 mai restricţiile pe piaţa muncii pentru mâna de lucru originară din anumite ţări care au aderat la Uniunea Europeană în 2004. Ea obţinuse o amânare pentru a-şi proteja piaţa muncii faţă de această nouă concurenţă. Inginerii, informaticienii şi tehnicienii au devenit în ultima vreme o raritate, în special în Bavaria. ‘Ne dăm seama că nu putem satisface cererea de mână de lucru pe piaţa germană a muncii’, a recunoscut Bertram Brossardt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close