EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Preşedintele CJ Argeş şi soţia sa au fost luaţi cu ambulanţele de la tribunal după decizia de arest preventiv

Preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, i s-a făcut rău la scurt timp după ce Tribunalul Argeş a emis pe numele său mandat de arestare preventivă şi a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţe.

Potrivit cadrelor medicale, Nicolescu a suferit cel mai probabil un atac de cord. Şi soţiei sale i s-a făcut rău, o a doua ambulanţă fiind chemată la Tribunalul Argeş pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Tribunalul Argeş a dispus, joi seară, arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, social-democratul Constantin Nicolescu, reţinut în urmă cu o zi de procurorii anticorupţie.

Instanţa şi-a însuşit propunerea formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a emis pe numele lui Nicolescu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.
După pronunţarea sentinţei, Constantin Nicolescu, căruia îi expirase de câteva ore ordonanţa de reţinere, a fost transportat înapoi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Ordonanţa de reţinere a preşedintelui CJ Argeş expirase la ora 17,15, înainte ca Tribunalul Argeş să se pronunţe asupra propunerii de arestare preventivă formulată de procurorii DNA. La scurt timp după expirarea Ordonanţei de reţinere, Nicolescu a ieşit pentru un minut în holul Tribunalului Argeş, unde a fost aplaudat şi ovaţionat de zecile de susţinători care îl aşteptau, apoi a stat până la pronunţarea instanţei într-o încăpere alăturată sălii de şedinţă, alături de familie.

Preşedintele CJ Argeş a fost aşteptat de zeci de susţinători şi la sosirea la Tribunalul Argeş. El a fost scos fără cătuşe din duba care l-a adus din arest, iar susţinătorii săi au aplaudat şi au scandat „Libertate!” şi „Unitate!”. Printre cei care au ţinut să-şi arate solidaritatea cu preşedintele CJ s-au numărat parlamentari, consilieri judeţeni şi primari ai PSD.

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Nicolescu este cercetat pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată”, precum şi pentru fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene. De asemenea, el este acuzat de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Preşedintele CJ Argeş a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri seară, după mai multe ore de audieri. Anterior, locuinţa şi biroul său au fost percheziţionate de echipe ale DNA Piteşti, care au ridicat mai multe documente. Constantin Nicolescu, în vârstă de 65 de ani, se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce între 2000 şi 2004 a fost senator de Argeş. Inginer şi doctor în economie, Nicolescu a intrat în politică în anul 1995, când s-a înscris în Partidul Democraţiei Sociale din România (PDSR).

A fost prim-vicepreşedinte, apoi preşedinte executiv al PSD Argeş, iar din anul 2005 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene. La alegerile din 2008, Constantin Nicolescu a câştigat detaşat, cu peste 46% din voturi. Tot atunci, PSD a obţinut 18 din cele 34 de mandate de consilieri judeţeni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata