Senatorul PDL Mircea Cinteză şi senatorul PNL Mircea Diaconu, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către senatorul PDL Mircea Cinteză şi de către senatorul PNL Mircea Diaconu.

Potrivit unui comunicat ANI remis joi (27 ianuarie 2011) Mircea Cinteză s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 decembrie 2004 – 1 aprilie 2005 şi începând cu data de 1 septembrie 2005 până în prezent, întrucât a exercitat simultan funcţia de senator şi funcţiile de conducere de şef al Secţiei Clinice Medicină Internă III, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă V şi şef al Secţiei Clinice de Cardiologie I a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

ANI susţine că s-a sesizat din oficiu la data de 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă, cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Cinteză a regimului juridic al incompatibilităţilor. Mircea Cinteză exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de senator, începând cu anul 2004.

Citeste si:  Teodor Baconschi: A cerşi pe Champs-Elysees în numele României nu ne face cinste

În acelaşi timp, începând cu data de 1 noiembrie 1997, Mircea Cinteză deţinut funcţii de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti: în perioada 1 noiembrie 1997 – 1 aprilie 2005, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă III (transformată, ulterior, în Secţia Clinică Medicină Internă V); în perioada 1 septembrie 2005 – 1 iunie 2007, şef al Secţiei Clinice Medicină Internă V; începând cu data de 1 iunie 2007 şi până în prezent, şef al Secţiei Clinice Cardiologie I.

Potrivit art. 184, alin. 2 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, funcţia de medic şef de secţie este o funcţie de conducere. Acelaşi act normativ, în art. 165, defineşte spitalul ca fiind o unitate sanitară de utilitate publică. Astfel, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este o instituţie publică în care funcţia de şef de secţie este o funcţie de conducere.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.
ANI transmite joi, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu, pe 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilităţilor.

Citeste si:  E-guvernare – Studii de caz din țările dezvoltate și țările în curs de dezvoltare

În urma evaluării declaraţiilor de interese, precum şi a altor date şi informaţii, au fost identificate elemente în sensul existenţei stării de incompatibilitate, deoarece, începând cu data de 19 decembrie 2008 şi până în prezent, Mircea Diaconu s-a aflat în stare de incompatibilitate, exercitând simultan funcţia de senator şi pe cea de director-manager al Teatrului „C. I. Nottara” (funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale).

ANI susţine că l-a înştiinţat pe Mircea Diaconu pe 7 decembrie 2010, prin intermediul unei scrisori recomandate, despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, însă mandatul poştal a revenit la data de 27 decembrie 2010 la Agenţie, cu menţiunea „destinatar lipsă domiciliu”.

Citeste si:  Numărul de evidenţă a plăţii se utilizează pentru plata amenzilor şi a diferenţelor de impozite

De asemenea, Mircea Diaconu a fost înştiinţat despre faptul că ANI a identificat elemente în sensul existenţei stării de incompatibilitate şi a fost invitat să prezinte un punct de vedere, însă mandatul poştal a revenit cu aceeaşi menţiune.
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close