EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

Trenuleţ pentru turişti, în staţiunea Covasna

Primăria oraşului Covasna a cumpărat un trenuleţ pentru turişti, pentru care a plătit 400.000 de lei.

Primarul staţiunii Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat joi (27 ianuarie 2011) că trenuleţul, compus dintr-o locomotivă şi două vagoane, a fost cumpărat prin licitaţie din banii adunaţi din taxa de staţiune plătită anul trecut de turişti şi va fi inaugurat pe 20 mai. Trenuleţul va fi folosit pentru plimbarea turiştilor prin staţiune, dar şi în afara acesteia, acolo unde există obiective turistice care merită vizitate.

În traseu vor fi cuprinse, printre altele, comuna Zagon, localitatea natală a fostei campioane olimpice la gimnastică Ecaterina Szabo, şi satul Chiuruş, unde în urmă cu circa 200 de ani s-a născut Korosi Csoma Sandor, creatorul primului dicţionar englez-tibetan din lume. Anul trecut, Consiliul local Covasna a încasat aproape 650.000 de lei din taxa de staţiune de un leu pe zi, percepută turiştilor care s-au cazat în hotelurile şi pensiunile din zonă.

Primarul Lorincz Zsigmond s-a arătat mulţumit de afluxul de turişti, deşi statisticile arată că numărul acestora a fost mai mic cu 25-27% faţă de anul 2009 din cauză că în lunile iulie şi august nu s-au eliberat bilete de tratament subvenţionate de stat în staţiunile balneare.
Lorincz Zsigmond a recunoscut că cea mai mare parte a banilor obţinuţi din taxa de staţiune provin de la pensionarii veniţi cu bilete la odihnă şi tratament, de aceea şi-a propus ca pe viitor să dezvolte infrastructura astfel încât staţiunea Covasna să devină atractivă şi pentru alte categorii sociale.

‘Ţintim oamenii cu potenţial financiar. De aceea printre obiectivele noastre se numără construirea unei pârtii de schi şi a unui centru wellness, cu bazin de înot exterior, piscină interioară, bază de tratament cu apă minerală, precum şi un teren de bowling’, a declarat primarul, care a adăugat că doreşte, totodată, să ridice nivelul pârâului din localitate cu aproximativ un metru pentru ca turiştii să se poată plimba cu bărci şi hidrobiciclete.
Staţiunea Covasna este renumită datorită bogatelor resurse de apă minerală, dar şi a mofetelor (emanaţii naturale de bioxid de carbon), recomandate în special în tratamentul bolilor cardiovasculare şi circulatorii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata