Albinele de pădure au lăsat fără lumină un cartier rezidenţial din Brazilia

Un roi de albine de pădure a provocat o pană de curent într-un cartier rezidenţial din oraşul brazilian Porto Alegre, a informat compania electrică de stat Rio Grande do Sul, transmite joi (27 ianuarie 2011) RIA Novosti.

Potrivit comunicatului emis de compania citată, albinele şi-au făcut stup într-un stâlp de electricitate, fapt care a dus la deteriorarea materialului folosit pentru izolarea cablurilor. Ca urmare, s-a produs un scurt-circuit care a lăsat fără curent electric un cartier întreg al oraşului. Pompierii chemaţi la faţa locului au fost nevoiţi să apeleze la un insecticid care să ţină albinele la distanţă pentru ca echipa de electricieni să poată restabili furnizarea energiei electrice.

Citeste si:  Britanicii trebuie să renunţe la frica faţă de culturile modificate genetic

În Brazilia trăiesc mai multe specii de albine de pădure foarte periculoase, care atacă mai ales atunci când se simt ameninţate. În 2007, un cal de curse a murit pe hipodromul din Rio de Janeiro, după ce a fost atacat de un roi de albine. Animalul, care a izbit arborele în care insectele îşi făcuseră stup, a fost înţepat de peste 600 de ori, ceea ce a făcut ca doza de venin injectată să devină letală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close