Cazurile de fraudă provoacă pierderi de 38 de miliarde de lire anual în Anglia

Cazurile de fraudă provoacă pierderi de până la 38 miliarde de lire sterline anual în Marea Britanie, mai mult de jumătate dintre acestea afectând sectorul public, relatează BBC, citând surse oficiale.

Autoritatea Naţională pentru Fraudă (NFA) a declarat că, în cazul în care costul total al pierderilor ar fi împărţit, fiecare britanic ar avea cu 765 de lire mai puţin în buzunar. Potrivit NFA, ţara ar avea nevoie de ‘o cultură anti-fraudă mult mai puternică’.
Ministrul de cabinet, Francis Maude, a declarat că pierderea în valoare de până la 21 de miliarde de lire din sectorul public ar fi putut fi folosită pentru a plăti personalul din 800 de şcoli şi 615.000 de asistente medicale.

Citeste si:  Yahoo renunţă la 14% din angajaţii săi, pentru a-şi reduce costurile cu 375 milioane de dolari

‘Oamenii se înşeală când spun că frauda nu se se limitează numai la beneficii şi câştiguri. Afectează orice minister, capacitatea guvernului de a oferi servicii publice mai bune şi deposedează administraţia civilă de resurse vitale. Nu putem şi nu vom lăsa lucrurile să continue aşa’,a afirmat Francis Maude. Sectorul privat a suferit pierderi de 12 miliarde de lire, organizaţiile de caritate de 1. 3 miliarde, iar pierderile individuale au fost estimate la 4 miliarde, a relatat NFA.

Totuşi numărul cazurilor de fraudă a scăzut faţă de cel din anul precedent, fapt ce a scos în evidenţă procedurile îmbunătăţite de denunţare, au declarat cercetătorii.
Bernard Herdan de la NFA a declarat că indicatorul anual al nivelului de fraudă reprezintă un plan de lucru pentru abordarea şi rezolva această chestiune. ‘Toţi ar trebui să facă un efort de a se proteja şi comunica autorităţilor informaţii despre comportamente ciudate’, a declarat acesta.

Citeste si:  Americanii vor fi plătiţi ca să slăbească

‘Vrem să punem bazele unei culturi puternice anti-fraudă, care să contribuie la anihilarea activităţilor frauduloase din Marea Britanie şi întreaga lume’, a spus Herdan.
Anul trecut, potrivit primelor evaluări, pierderile s-ar fi ridicat la 20 de miliarde de lire, dar NFA a declarat că cele două rapoarte nu puteau fi comparate pentru că unele tipuri de fraudă au fost înscrise pe lista de evaluare de abia anul acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close