Cipru, Finlanda, Bulgaria şi Danemarca, scoase de sub procedura de deficit excesiv

Comisia Europeană (CE) a anunţat că 4 ţări, Cipru, Finlanda, Bulgaria şi Danemarca au fost scoase de sub procedura de deficit excesiv deoarece aceste state au adoptat măsuri corespunzătoare pentru corectarea deficitului, transmite Novinite.

‘Comisia a ajuns la concluzia că, pe baza informaţiilor pe care le are la dispoziţie, Cipru, Finlanda, Bulgaria şi Danemarca au adoptat măsuri ce reprezintă un progres adecvat spre corectarea deficitului excesiv. Pentru aceste state membre, nu mai sunt necesari în prezent alte măsuri în privinţa procedurii de deficit excesiv’, se arată în declaraţia CE.

Citeste si:  Elle Macpherson, supranumită "The Body", are un trup de invidiat şi la 50 de ani

În 13 iulie 2010, Comisia Europeană a lansat procedurile de deficit excesiv pentru încă 4 ţări membre – Cipru, Danemarca, Finlanda şi Bulgaria – ridicând la 24 numărul total al ţărilor UE vizate. Procedura pentru deficit excesiv vizează acele ţări al căror deficit public efectiv sau prevăzut depăşeşte limita maximă admisibilă de 3% din produsul intern brut (PIB), autorizată prin pactul european de stabilitate.

În aprilie 2010, premierul bulgar Boyko Borisov şi ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, au anunţat că fostul guvern socialist nu i-a anunţat de contractele în valoare de 2,16 miliarde de ruble, care au dus la un deficit de 3,7% din PIB în 2009. Conform datelor revizuite publicate de Eurostat, în 2009, deficitul bugetar al Bulgariei a fost de 4,7% din PIB.

Citeste si:  Guvernul britanic anunţă cea mai vastă modernizare a reţelei feroviare din ultimii 150 de ani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close