EUR
4,84 RON
(-0.08%)
USD
4,11 RON
(-0.78%)
GBP
5,36 RON
(+0.2%)
CHF
4,49 RON
(-0.29%)
BGN
2,48 RON
(-0.66%)
BYN
1,68 RON
(-0.6%)
CAD
3,07 RON
(-0.06%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,95 RON
(-0.26%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(+0.38%)
INR
0,05 RON
(-0.5%)

ÎPS Bartolomeu Anania a dat semne de revenire

Episcopul vicar Vasile Someşanul a declarat vineri (28 ianuarie 2011) că ÎPS Bartolomeu Anania a dat semne de revenire şi că pentru prima dată de când a fost adus în ţară a deschis ochii.

‘Ieri a deschis ochii şi asta e un pas important spre eventuala sa detubare. Medicii nu pot să dea niciun pronostic. Deşi este foarte slăbit fizic, ÎPS are o robusteţe spirituală, o voinţă şi o capacitate deosebite, credinţa în Dumnezeu şi dorinţa de a mai fi cu noi’, a precizat PS Vasile Someşanul. PS Vasile Someşanul a mai spus că în cursul zilei de vineri ÎPS Bartolomeu Anania urmează să fie vizitat şi de ÎPS Andrei Andreicuţ.

Secretarul de cabinet al ÎPS Bartolomeu Anania, părintele diacon Bogdan Ivanov afirma, miercuri, că starea sănătăţii Mitropolitului Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania se menţine în parametri normali, fiind stabil cardiac, lucid, dar în continuare intubat respirator.
Părintele Bogdan Ivanov arăta, la acel moment, că medicii de la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena i-au transmis, la 5 zile după spitalizarea Mitropolitului, că o intervenţie chirurgicală nu este indicată, moment în care a început demersurile pentru revenirea înaltului ierarh la Cluj-Napoca.

Părintele Bogdan Ivanov a infirmat categoric informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora la Viena ar fi fost întrerupt tratamentul urmat de înaltul ierarh, precizând, totodată, că mitropolitul a fost pregătit pentru a face faţă cu bine transportului aerian şi că nu s-a aflat, niciun moment, în comă. De asemenea, părintele Bogdan Ivanov a arătat că fiind intubat respirator, înaltul ierarh poate comunica mai greu, dar informaţia că nu ar mai putea vorbi de duminică nu este reală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata