Radu Mazăre dă în judecată DNA şi cere daune morale de un milion de euro

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat vineri (28 ianuarie 2011) că va da în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie şi va cere daune morale de un milion de euro, pentru că procurorii interpretează legea în funcţie de cei anchetaţi, făcând referire la dosarul retrocedărilor în care edilul a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

”Dacă eu, în calitate de primar, am restituit în natură şi în proprietate unor cesionari imobilele revendicate şi prin aceasta am săvârşit infracţiunea de abuz în dauna interesului public, tot o astfel de interpretare a textelor de lege trebuie aplicată şi lui Murgeanu, care în situaţii similare a procedat în mod similar, şi lui Videanu”, a afirmat primarul Constanţei, într-o conferinţă de presă, referindu-se la foştii viceprimar şi, respectiv, primar ai Bucureştiului.

Citeste si:  DNA, sesizată de Corpul de control al premierului în cazul ANRP

Mazăre susţine că intenţia DNA este ca el să ajungă în închisoare. „Aşa stând lucrurile, independent de procesul penal care este pe rol, o să acţionez în civil şi am să cer un milion de euro daune Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi domnului Ţuluş, cel care a semnat pe rechizitoriul meu şi m-a trimis în judecată, cu intenţia de a mă trimite în puşcărie, şi a semnat şi pe actul de neîncepere a urmăririi penale pentru domnii Videanu şi Murgeanu, întrucât la dumnealor e legal, la mine nu e”, a precizat edilul Constanţei.

Citeste si:  Cinteză (BNR): Scoaterea în afara bilanţului a creditelor neperformante ar putea crea hazard moral

Potrivit acestuia, banii pe care îi va câştiga drept daune morale îi va dona persoanelor cu handicap. Primarul Radu Mazăre şi 36 de angajaţi ai Primăriei Constanţa sunt judecaţi pentru fapte de corupţie într-un dosar cu privire la retrocedările făcute pe baza Legii 10/2001. Edilul şi subalternii săi sunt acuzaţi că ar fi soluţionat defectuos mai multe cereri de retrocedare, pentru ca persoane din anturajul lor să poată obţine unele suprafeţe de teren, creând un prejudiciu de aproape 78 de milioane de euro în dauna statului şi peste 36 de milioane de euro în dauna municipiului Constanţa.

Citeste si:  Ministrul Finanţelor: Următoarea Misiune FMI de evaluare ar putea fi la începutul lui 2015, posibil cu un nou Guvern
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close