EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Şeful IGPR, Liviu Popa: Sindicatele să mă mai lase

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul de poliţie Liviu Popa, s-a arătat vineri nemulţumit de faptul că sindicatele poliţiştilor se tot ”plâng” în legătură cu diverse probleme, unele ”nejustificate”, şi că atacă Poliţia.

”Cu atâta plânsete de la sindicate să mă mai lase. Noi avem suficientă benzină la ora actuală. Dacă vrei să spui ‘nu muncesc’ spui că de fapt n-ai combustibil. Astea-s plânsete ieftine”, a afirmat Liviu Popa, într-o conferinţă de presă. El a precizat că sunt probleme şi-n poliţie, dar nu aşa cum sunt prezentate de liderii sindicali. ”Nici pe de parte nu spun că nu sunt lipsuri, că nu vrem mai mult, dar asta ne oferă ţărişoara noastră.

Problema e nu să ne plângem că nu avem, ci să ne gestionăm resursele pe care le avem în aşa fel încât să fim eficienţi în ceea ce facem”, a menţionat Liviu Popa.
Şeful IGPR spune că o cotă lunară de 100 de litri de benzină pentru o maşină a poliţiei este suficientă, deoarece este vorba numai de o medie, plus că unele maşini nu sunt folosite. ”Dacă o maşină are nevoie de 500 de litri, poate să-i folosească, doar să-şi dovedească eficienţa”, a completat oficialul.

El s-a referit şi la reducerile salariale, despre care a spus că nu-i convin, însă a arătat că în anul 1997, de exemplu, el avea doar 100 de dolari salariul, pe care-i lua în 3-4 tranşe, iar acum salariul mediu în Poliţie e în jur de 400 de euro. Şeful IGPR a mai spus că doreşte un parteneriat sănătos cu sindicatele şi-n beneficiul poliţiştilor.

”Eu nu pun pumnul în gură sindicatului, dar nu sunt de acord cu un sindicat care ar trebui să se ocupe de problemele sociale, nu de problemele profesionale ale poliţiştilor, pe bani mulţi pe care îi au unii, se duc şi toată ziua lovesc în poliţie. Nu sunt de acord să-şi facă popularitate prin a spune minciuni despre Poliţie.
Eu vorbesc de un proiect, iar unii lideri de sindicat care până mai ieri au avut calitatea de lucrător în Armata română vin să-mi dea mie lecţii de cum trebuie organizată Poliţia”, a subliniat şeful IGPR. Liviu Popa a fost prezent vineri, la Cluj, cu ocazia inaugurării unor investiţii pentru IPJ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata