Toyota Prius, cea mai mică rată de incidenţă a defecţiunilor majore

Constructorii auto niponi de la Toyota au câştigat recent primul loc în cadrul raportului TUV pentru modelul Prius, primul vehicul cu o tehnologie auto alternativă, între vehiculele cu o vechime de 3 ani, având cea mai scăzută rată de incidenţă a defecţiunilor majore, respectiv 2,2%, a anunţat vineri (28 ianuarie 2011) într-un comunicat de presă, Toyota România, importator unic al modelelor japoneze pentru piaţa locală.

Considerat ‘pionierul hibrid’, Toyota Prius s-a clasat pe primul loc între vehiculele cu o vechime de trei ani, având cea mai scăzută rată de incidenţă a defecţiunilor majore, mai precis 2,2 procente. Locul 2 a fost împărţit de Toyota Auris, Mazda 2 şi Porsche 911, fiecare cu un procent 2,3. Rata medie de incidenţă a defecţiunilor majore pentru toate vehiculele verificate a crescut cu 1,9 puncte în comparaţie cu anul anterior – până la 19,5 procente.

Citeste si:  Curtea de Conturi Europeană: Eficacitatea şi impactul programului UE "Lapte în şcoli" sunt foarte scăzute

Pentru raportul TUV 2010, experţii din cadrul TUV au analizat 7.253.709 inspecţii auto obligatorii în perioada iulie 2009 – iunie 2010, iar defecţiuni majore sesizate a însemnat 5,5% din numărul total de vehicule cu o vechime de până la 3 ani.
Potrivit sursei citate, în raportul TUV 2011, Toyota se regăseşte între primele 10 modele de vehicule din toate categoriile de vârstă, cu un total de 17. Ca şi în anii anteriori, vehiculele din Orientul Îndepărtat şi Germania împart primele locuri în raportul TUV.

Citeste si:  ARACIS speră ca până în 2011 să evalueze toate universităţile

Punctele forte ale producătorilor germani sunt evidente încă de la primele inspecţii generale; Porsche 911 (2,3% cu defecţiuni majore), Smart Fortwo (2,5%), VW Golf Plus (2,6%) şi Ford Fusion (2,7%) sunt în prima jumătate. Porsche, câştigătorul anului trecut, a ocupat primul loc începând cu cea de-a doua inspecţie generală. Primul raport TUV a apărut în 1971 în Cologne, sub titlul ‘Cât de sigură este maşina ta? – Rapoarte TUV Rheinland’.

Doi ani mai târziu, în 1973, a fost publicat primul ‘Raport Auto TUV’, sub egida VdTUV, urmat de parteneriatul de succes cu revista Auto-Bild înfiinţat în 1998. În prezent, Raportul Auto Bild TUV este pe locul întâi pe piaţa germană când vine vorba despre ghiduri pentru maşini uzate. Raportul este publicat în colaborare ce Asociaţia TUVs, Verband der TUV e.V, împreună cu TUV Nord, TUV Rheinland, TUV Sud, TUV Hessen şi TUV Thuringen.

Citeste si:  INS: Produsul Intern Brut a crescut cu 1,7% în primul trimestru
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close