Guvernul vrea să cumpere un sondaj sociologic de 1,2 milioane de lei fără TVA

Guvernul urmează să comande un sondaj de opinie cu o valoare estimată de aproape 1,2 milioane de lei, fără TVA, prin licitaţie restrânsă, conform unui anunţ de participare postat vineri (28 ianuarie 2011) în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Potrivit anunţului publicat de Secretariatul General al Guvernului, procedura licitaţiei restrânse accelerate este motivată prin „termenul scurt la dispoziţia autorităţii contractante pentru încredinţarea contractului”. „Serviciile de sondare a opiniei publice printr-o cercetare sociologică cantitativă” ar urma să fie plătite din fonduri europene nerambursabile postaderare, prin bugetul SGG, se mai arată în anunţ.
Conform unei precizări transmise de SGG, sondajul ar urma să măsoare suportul populaţiei pentru politicile publice şi este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European.

Citeste si:  Londra recunoscută drept cea mai deschisă metropolă din lume

„Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a depus aplicaţia de finanţare în 2008, proiectul a fost declarat finanţabil în prima parte a lui 2009, iar către sfârşitul aceluiaşi an 2009 a fost semnat contractul de implementare între ASG şi Punctul Naţional de Contact, adică Ministerul Finanţelor Publice, prin Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale şi Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE”, a menţionat sursa citată.
Sondajul face parte dintr-un proiect mai larg început în anul 2008, cu o valoare totală de 830.000 euro, din care 80% o reprezintă contribuţia Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European şi 20% contribuţia statului român.

Citeste si:  Sandu (ANM): În următoarele 36 de ore cantităţile de precipitaţii pot atinge în sudul ţării 50 litri/metru pătrat
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close