Bodyguardul lui Kate Middleton, implicat într-un caz de hărţuire sexuală şi rasială

Bodyguardul personal al lui Kate Middleton, membru al forţelor de poliţie, a fost implicat într-o îndelungată campanie de hărţuire sexuală şi rasială a unei poliţiste de culoare, transmite luni (31 ianuarie 2011) cotidianul britanic The Guardian.

Cazul, care a ieşit de pe rolul instanţelor de judecată în 2004, a obligat poliţia metropolitană să-i plătească suma de 300.000 de lire sterline poliţistei Joy Hendricks, ca despăgubiri pentru ‘cei cinci ani de hărţuire sistematică’, în timp ce aceasta făcea parte din Unitatea de Intervenţie Teritorială Metropolitană (TSG).
În documentele depuse la un tribunal de muncă în 2003, Hendricks l-a acuzat pe Ieuan Jones, în prezent sergent şi, totodată, unul dintre poliţiştii responsabili de protecţia lui Middleton, ca fiind unul dintre ofiţerii cu grad înalt care conducea o unitate a TSG, în cadrul căreia a fost supusă abuzului şi hărţuirii.

Citeste si:  Ioana Maria Vlas a fost eliberată condiţionat

Hendricks a precizat că unitatea de poliţişti a distrus-o din punct de vedere psihic, din cauza abuzului sexual şi cu tentă rasială. Femeia n-a mai putut lucra din anul 1999, când a fost forţată să părăsească unitatea metropolitană, din cauza stresului provocat de hărţuirea continuă.
Femeia a subliniat că a fost permanent ţinta glumelor de prost gust şi a jignirilor, atât în faţa prietenilor, cât şi a publicului larg. După ce a părăsit echipa TSG, Hendricks a continuat să fie ţinta hărţuirii sexuale şi rasiale din partea colegilor.

‘Cum s-ar simţi Kate Middleton dacă ar şti că unul dintre cei trei ofiţeri responsabili cu siguranţa ei, cu care are o relaţie foarte apropiată şi pe care simte nevoia să se bazeze în fiecare zi, a fost implicat în acest caz de hărţuire?’, s-a întrebat Hendricks. Buckingham Palace a refuzat să facă orice fel de comentarii asupra acestui caz.

Citeste si:  Porsche România vândut 50 de Audi Q5 cu doua saptamâni inainte de lansare
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close