Senatorul Dan Şova readuce în discuţie chestiunea suspendării preşedintelui

Senatorul PSD Dan Şova a declarat duminică (30 ianuarie 2011) că în cazul în care alianţa PSD-ACD va forma majoritatea după viitoarele alegeri parlamentare iar preşedintele Traian Băsescu va refuza să accepte premierul propus de această alianţă, nu este exclus demersul suspendării şefului statului.

‘El va încerca o treabă simplă – chiar cu noi înregistraţi la tribunal o să vrea să nu accepte premierul propus de noi, ci o să vrea să numească un premier din această alianţă, dar unul care îl vrea el, care eventual să dividă forţele. Adică, un premier care să creeze scandal în continuare, pentru că singurul lucru pe care îl ştie domnia sa este să producă scandal, atât. Şi atunci, în contextul acesta, nu este exclus să-l suspendăm’, a precizat Şova.

Citeste si:  Tăriceanu anunţă iniţierea unei declaraţii parlamentare prin care să se ceară demisia preşedintelui Băsescu

Potrivit senatorului PSD, Traian Băsescu ‘interpretează Constituţia ca pe Codul Rutier sau ca pe regulamentul de folosire a scării de bloc’. ‘Domnia sa asta a făcut şi în 2004 – alianţa PSD+PUR a câştigat la 7% distanţă de alianţa DA… şi a spus că asta aceea nu era alianţă politică, alianţă electorală neînregistrată la tribunal, dă la o parte PUR, rămâne PSD şi alianţa DA va avea un parlamentar mai mult decât PSD singur, deşi alianţa PSD+PUR, avea 38 de parlamentari în plus faţă de alianţa DA. Şi atunci am zis, bine, mergem ne înregistrăm la tribunal, ca să nu mai avem discuţii ştiinţifice cu domnul Băsescu’, a mai spus Şova.

Citeste si:  Traian Băsescu: Mă intrigă politicianul supărat că i s-a tăiat salariul, dar are o prezenţă de 1% în Parlament
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata