Spitalul Caritas, singurul din Bucureşti care va fi reprofilat

Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.

Managerul general al spitalului, dr. Bogdan Jansen, a declarat marţi (1 februarie 2011) că acest proiect este unul nou, care trebuie analizat şi văzut dacă reprezintă o soluţie reală pentru relocarea secţiilor spitalului. Potrivit acestuia, este vorba doar de o parte a spitalului, şi anume partea mai nouă, care reprezintă doar o treime, restul fiind revendicat de comunitatea evreiască, care are contract de închiriere cu spitalul până în 2015.
Dr. Bogdan Jansen a precizat că există, deocamdată, o dezbatere publică, la care vor veni şi reprezentanţii spitalului cu propuneri, dar şi-a exprimat rezerva în legătură cu perioada foarte scurtă, respectiv 1 aprilie, până la care trebuie să se finalizeze proiectul.

Citeste si:  Vasile Blaga: La Ministerul Administraţiei şi Internelor rămân doar trei secretari de stat

Personalul medical va avea posibilitatea să opteze pentru a lucra în alte unităţi sau să rămână la viitorul centru de bătrâni, după cum declara, marţi, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă. Spitalul Caritas este cel mai mare din sectorul 3, având mai multe specialităţi – obstetrică-ginecologie, clinică universitară, secţii nou-născuţi, chirurgie, interne, cardiologie. Anual, în acest spital sunt internaţi 20.000 de pacienţi, se nasc 2.500 de bebeluşi, fiind maternitatea cea mai importantă.

În opinia dr. Bogdan Jansen, este greu ca în două luni, o astfel de unitate să poată fi reprofilată, pe termen mediu se pot găsi însă soluţii. Managerul spitalului a precizat că terenul de sub clădirea care urmează să fie transformată în cămin de bătrâni nu este al statului.

Citeste si:  Rusia a distrus peste 70% din arsenalul său chimic
Citește și
2 Comentarii
  1. tache spune

    Pe scurt, executare la comanda…

  2. gina spune

    nu este corect si normal desfintarea spit.d-nul basescu stie cati bebelusi se nasc anual acolo sau cate vieti au salvat medicii.vin femei din toata tara cu probleme ginecologice si pleaca salvate si multumite.chiar daca spit arata asa cum arata(tot din vina celor de sus care nu au investit un banut)medicii si tot personalul isi dau toata silinta ca totul sa fie in regula.ajutati spitalul caritas!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close