Economia Rusiei a crescut anul trecut cu 4%

Economia Rusiei a crescut anul trecut peste aşteptări, iar guvernul a iniţiat măsuri pentru a accelera avansul economiei, a anunţat miercuri (2 februarie 2011) ministrul rus de Finanţe, Alexei Kudrin, citat de AP.

În 2010, Produsul Intern Brut al Rusiei a crescut cu 4%, după ce în 2009 a scăzut cu 7,8%. Analiştii se aşteptau la un avans al economiei Rusiei de 3,8% anul trecut.
Kudrin a explicat că avansul Produsului Intern Brut al Rusiei ar fi putut fi mai mare dacă ţara nu ar fi fost afectată anul trecut de seceta severă, care a dus la majorarea preţurilor alimentelor şi a redus exporturile de grâu.
În următorii ani, Rusia speră să înregistreze o creştere de 7-8% şi speră să-şi îndeplinească acest obiectiv prin reducerea participaţiilor deţinute de guvern în sectoarele cheie şi prin scăderea birocraţiei, a declarat ministrul rus de Finanţe.

Citeste si:  Firmele care pun la dispoziţie femei bodyguard se bucură de succes în China

Acesta a explicat că, în următorii trei ani, ministerele îşi vor reduce numărul de angajaţi cu 20% şi până la mijlocul acestui an vor prezenta planuri de eficientizare a cheltuielilor. În plus, a subliniat oficialul rus, guvernul va vinde o parte importantă din participaţiile deţinute la de stat la marile companii. Alexei Kudrin a afirmat recent că deficitul Rusiei ar putea scădea la 3% din PIB anul acesta, când bugetul se bazează pe un preţ de 75 de dolari al barilului de petrol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata