Nu va fi percepută taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali

Ministerul Sănătăţii a infirmat joi (3 februarie 2011) informaţiile vehiculate potrivit cărora va fi introdusă o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali.

„Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxă pentru eliberarea certificatelor nici în martie, nici în aprilie, aşa cum am înţeles că se zvoneşte. Mai mult, începând din luna septembrie 2010, aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică. Am luat această decizie deoarece am vrut să simplificăm modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi să eficientizăm sistemul circuitului documentelor”, a declarat ministrul Attila Cseke.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat o creştere a numărului de cereri în luna decembrie a anului trecut după apariţia unei informaţii conform căreia la eliberarea documentelor se va percepe o taxă. Începând cu 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Sănătăţii, conform directivelor europene, a început eliberarea documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE. Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sănătate care intenţionează să profeseze într-un stat membru al UE.

Loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. radu nicoleta cecilia spune

    Nu s-a simplificat cu nimic!Parerea mea este ca se merge din rau in mai rau.Am depus la dumneavoastra un dosar pentru eliberarea acestui certificat prin DSP Calarasi din luna martie si de atunci tot astept(CONFORM LEGII IN TERMEN DE 30 DE ZILE LUCRATOARE DE LA DEPUNEREA DOSARULUI AR FI TREBUIT SA FIE ELIBERAT).Sun zilnic la minister dar nu raspunde nimeni sau daca raspunde cineva nu aude ceea ce spun .Va rog sa va ocupati cu mai multa responsabilitate.Va multumesc,as dorii solutionarea cat mai rapid!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata